Τα Σκόπια αποπλήρωσαν πρόωρα δάνειο που έλαβαν από το ΔΝΤ

Την ώρα που η Αθήνα παλεύει να βρει χρήματα για να αποπληρώσει τη δόση του ΔΝΤ την Παρασκευή τα Σκόπια ανακοινώνουν πως κατέβαλαν πρόωρα δάνειο ύψους 312 εκατ.

Την ώρα που η Αθήνα παλεύει να βρει χρήματα για να αποπληρώσει τη δόση του ΔΝΤ την Παρασκευή τα  Σκόπια ανακοινώνουν πως κατέβαλε πρόωρα την τελευταία δόση των 173 εκατ. δολαρίων προς το ΔΝΤ και με τον τρόπο αυτό αποπλήρωσε 13 μήνες νωρίτερα το δάνειο, ύψους 312 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε λάβει το 2011 από το Ταμείο.

   Η εξόφληση της οφειλής των 173 εκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2016, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΝΤ.

   Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την ενέργεια αυτή της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι η πρόωρη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας προς το Ταμείο αντανακλά τη βελτιωμένη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

   Η δανειακή στήριξη του ΔΝΤ προς την ΠΓΔΜ άρχισε τον Ιανουάριο του 2011 και η τελευταία αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα μέσα Ιανουαρίου 2015.

   Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι σημείωσε ότι με την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου, η χώρα εξοικονόμησε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ από τόκους.

πηγή: http://www.thetoc.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!