120 Εθελοντές πήραν μέρος στην μεγαλύτερη Εκπαιδευτική Άσκηση Εθελοντών που έγινε ποτέ,από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική άσκηση των εθελοντικών ομάδων που συμμετέχουν στην πολιτική προστασία με πρωτοβουλία  της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού και Ευρωπα’ι’κών Προγραμμάτων,κας Χαρούλας Γιασιράνη.

Οι εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν είναι:

ΕΕΣ Σώμα Σαμαρειτών

ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου

ΕΟΠΚ

ΔΩΔ/ΚΟΣ Σύλλογος 4Χ4

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΡΟΔΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΤΤΑΒΥΡΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Το συντονιστικό της άσκησης αποτέλεσαν οι αρχηγοί των ομάδων και συγκεκριμένα οι:

Κώστας Τζάνος

Παναγιώτης Εγγλέζος

Ντίνος Μαντικός

Παναγιώτης Ματθαίου

Θάνος Παπουρδάνος

Παντελής Βασιλειάδης

Δημόβσκι Γιάννης

Νεκτάριος Φλοσκάκης

Διακογεωργίου Ηλίας

Νίκος Ρεσβάνης

Υπεύθυνος καταυλισμού: Φράνκυ Μπενότ.

Τη πρώτη μέρα της άσκησης οι εθελοντκές ομάδες αλληλοεκπαιδεύτηκαν στο στήσιμο καταυλισμού, διαβίωσης στη φύση, Α΄ βοήθειες, οχήματα και τηλεπικοινωνίες.

Την δεύτερη μέρα εκπαιδεύτικαν από αξιωματικούς του Στρατού και της Πυροσβεστικής, στους χάρτες, τον προσανατολισμό ,την πυξίδα  και την πυρόσβεση.

Μετά τη λήξη της άσκησης,έγινε σύσκεψη του συντονιστικού με την Εντεταλμένη Εθελοντισμού,κα Χαρούλα Γιασιράνη και έγινε η αξιολόγηση της άσκησης.

Τα μέλη του συντονιστικού ευχαρίστησαν την κα Γιασιράνη για την οργάνωση και υποστήριξη της,  για την πραγματοποίηση της άσκησης,ζήτησαν τακτικές συναντήσεις, στενή συνεργασία και υποστήριξη σε πρακτικά θέματα όπως τα καύσιμα και η τροφοδοσία τους σε έκτακτες ανάγκες,προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά χωρίς προβλήματα.

Εξέφρασαν ότι το μεγάλο κέρδος της άσκησης ήταν η αλληλογνωριμία και σύσφυξη των σχέσεων μεταξύ των ομάδων,αλλά και η παρουσία και συμμετοχή εφήβων 15-18 ετών.

Ζήτησαν να διευρυνθεί η παρουσία τους,γιατί αποτελούν το φυτώριο των επόμενων γενιών εθελοντών.

Η εκτίμηση των μελών του συντονιστικού είναι ότι οι εθελοντικές ομάδες της Ρόδου μπορούν και θέλουν να αποτελέσουν πανελλαδικό πρότυπο.

Στην επίσκεψη της κας Γιασιράνη στον Προφήτη Ηλία,συνόδευσε ο Εντεταλμένος Π.Σ. κος Χρήστος Ευστρατίου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΝΑΙ κος Δημήτρης Σκιαδάς και απένειμαν στους εθελοντές διπλώματα συμμετοχής στην άσκηση.

Η κα Γιασιράνη,εκφράζει θερμές ευχαριστίες  για τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης ,στον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Ματζάκο Δ/τή της 95 ΑΔΤΕ,τον Πύραρχο βασίλη Κοκμοτό Δ/τή της ΠΥΡ Ρόδου,τον κο Δημήτρη Παρασκευά,Πρόεδρο ΔΕΣ ΡΟΔΑ,τον κο Παναγιώτη Κουντούρη Δ/ντή των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΕΠΑΣ/ΙΕΚ Ρόδου,τους επιχειρηματίες κους Μηνα'ί'δη και Γιωργά της εταιρεία Apollo/Apollo Blue,τους Φούρνους Ρόδου,τον κο Μανώλη Σωτηράκη έμπορο.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος

Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!