Ενημερωτική εκδήλωση της “google“ για την καμπάνια “Grow Greek Tourism Online”

Στην ενημερωτική εκδήλωση της “google“ για την καμπάνια “Grow Greek Tourism Online”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο “RodosPalace” παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη. 

Στο χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας για την παροχή στις τουριστικές επιχειρήσεις της ​Μυκόνου και της Ρόδου των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων και των διαδικτυακών εργαλείων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της περιόδου αιχμής.

Επιπλέον, η κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη τόνισε ότι σήμερα που η χρήση του διαδικτύου και των νέων Τεχνολογιών εξαπλώνεται και διεισδύει σε κάθε έκφανση της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, αποτελεί πρόκληση για τον Τουρισμό η χρήση όλων αυτών των νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών για την ευρύτερη, αμεσότερη και αποτελεσματικότερη προβολή.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του χαιρετισμού της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου-Βακιάνη.

 

«Με χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ και θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την εκδήλωση αυτή, από την οποία είμαι σίγουρη ότι θα διεξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Η πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online”, που υλοποιεί η Google υπό την αιγίδα του ​Υπουργείου Τουρισμού​, ​του ΕΟΤ​ και του ΣΕΤΕ, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος του κάθε τόπου και των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σήμερα που η χρήση του διαδικτύου και των νέων Τεχνολογιών εξαπλώνεται και διεισδύει σε κάθε έκφανση της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, ο Τουρισμός βρίσκεται μπροστά σε μία συναρπαστική πρόκληση.

Το διαδίκτυο, οι μηχανές αναζήτησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αδιαμφισβήτητα χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και την τουριστική ανάπτυξη. Η εκμετάλλευση των ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις και από τους δημόσιους φορείς αποτελεί λοιπόν πρόκληση και συνάμα μία σπουδαία ευκαιρία για μία αποτελεσματικότερη προβολή.

Ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μοχλό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προφανώς λοιπόν η αξιοποίηση των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων είναι βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας μας για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, των ομορφιών των νησιών μας, του πολιτισμικού τους πλούτου, των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν αλλά και του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Ήδη μέσα από το site μας www.aegeanislands.gr-το οποίο ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε-προβάλλονται όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Παράλληλα αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και στις τουριστικές εκθέσεις, όπως στην ITB του Βερολίνου όπου για πρώτη φορά η ΠΝΑΙ προβαλλόταν μέσα και από το VirtualMarket.

Στην προσπάθειά για μία πιο ευρεία, πιο άμεση προβολή και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πρωτοβουλίες όπως το “GrowGreekTourismOnline” αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία τόσο για τους φορείς του Δημοσίου, όσο και για τις επιχειρήσεις. Η πρωτοκαθεδρία δε της Google ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης διασφαλίζει την επιτυχία αυτής της εφαρμογής.

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στα σχέδιά σας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναγνωρίζει και είναι πρόθυμη να στηρίξει προσπάθειες σαν και αυτή.

Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη,

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ν. Αιγαίου»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!