Ο «εφιάλτης» της λειψυδρίας στα νησιά του Αιγαίου

Τουλάχιστον 10 νησιά εξαρτώνται άλλη μια χρονιά από τα καραβάκια – υδροφόρες για να βγάλουν το καλοκαίρι.  

Παρά τις βροχές-ρεκόρ που καταγράφηκαν φέτος στη χώρα μας, τουλάχιστον 10 νησιά του Αιγαίου εξαρτώνται για άλλη μια χρονιά από τα καραβάκια – υδροφόρες για να βγάλουν το καλοκαίρι. Οι ιστορίες είναι πάνω- κάτω οι ίδιες.

Αφαλατώσεις που έχουν αγοραστεί αλλά δεν λειτουργούν επειδή δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα, άλλες που έχουν προβλήματα συντήρησης και μένουν ανενεργές, λιμνοδεξαμενές με αστοχίες. Κάπως έτσι, το νερό, αν και βασικό αγαθό, παραμένει ξανά ζητούμενο κυρίως για τους μικρονησιώτες.

Στις αρχές Απρίλη, η πολιτεία οδηγήθηκε αναγκαστικά για ακόμη και χρονιά στην υπογραφή δίμηνης αρχικά, σύμβασης μέχρι αρχές Ιουνίου, με τη μοναδική ειταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στη μεταφορά νερού, με κόστος 10,40 ευρώ το κυβικό μέτρο (χωρίς ΦΠΑ), σε 10 νησιά. Αγαθονήσι, Λειψοί, Λέρος, Καστελόριζο, Πάτμος, Αμοργός, Δονούσα, Ηράκλεια, Κίμωλος, Μονή Πανορμίτη Σύμης. Το ίδιο καθεστώς υδροδότησης θα ισχύσει ύστερα από διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε και για το υπόλοιπό καλοκαίρι, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια άλλωστε

Οι εκτιμώμενες ανάγκες των νησιών φέτος:

-Δονούσα 8.600 κυβικά

-Πάτμος 48.500 κυβικά

-Αγαθονήσι 7.800 κυβικά

-Σύμη 4.500 κυβικά

-Καστελόριζο 22.600 κυβικά

-Κίμωλος 33.700 κυβικά
-Ηράκλεια 13.000 κυβικά

-Αμοργός 30.000 κυβικά

-Λέρος 19.000 κυβικά

-Λειψοί 29.800 κυβικά


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!