Μερικοί Κάτοικοι της Άγονης Γραμμής στο Αιγαίο Ζουν στη Σκιά μιας Σοβαρής Ασθένειας

Το VICE εγκαινιάζει μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Underreported Greece». Εδώ θα παρακολουθείτε ιστορίες για άγνωστες πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας που σπάνια θα βλέπαμε στα δελτία ειδήσεων.

Στο πρώτο επεισόδιο ταξιδεύουμε στην άγονη γραμμή, στο Αιγαίο, για να συναντήσουμε ανθρώπους που πάσχουν από ένα σπάνιο σύνδρομο. Η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες στον κόσμο όπου παρατηρείται σε σχετικά αυξημένο ποσοστό το λεγόμενο σύνδρομο Κοέν. Το σύνδρομο οφείλεται σε μεταλλαγή του γονιδίου COΗ1 και εκδηλώνεται σε ένα άτομο εάν και οι δύο γονείς του είναι φορείς της συγκεκριμένης μετάλλαξης. Οι ασθενείς παρουσιάζουν μεταξύ άλλων νοητική υστέρηση, δυσκολία κινητικότητας και άλλα προβλήματα υγείας, όπως ζάχαρο ή προβλήματα όρασης που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση.

Το σύνδρομο παρατηρείται συνήθως σε απομονωμένους πληθυσμούς. Από τα 200 άτομα που έχουν διαγνωσθεί με την ασθένεια παγκοσμίως, αρκετά από αυτά βρίσκονται στην ελληνική «άγονη γραμμή».

Η ομάδα του VICE ταξιδεύει στη Θύμαινα, ένα νησάκι 136 κατοίκων, στους Φούρνους της Ικαρίας, για να καταγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο Κοέν και οι οικογένειές τους, αναζητώντας απαντήσεις για τη σπάνια αυτή ασθένεια, αλλά και την έλλειψη εξειδικευμένης φροντίδας για τους κατοίκους που κρατούν ζωντανά τα πιο απομακρυσμένα νησάκια της Ελλάδας.

Παρουσίαση/Παραγωγή: Ναταλί Σαβαρίκας
Παραγωγή: Μάρω Κουρή 
Κάμερα: Πάνος Μανωλίτσης
Μοντάζ: Σπύρος Κόκκας

πηγή: http://www.vice.com/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!