Κόντρες και αντιδράσεις για ... «το φιάσκο του Συνεδρίου Ιατρικής Βουνού»

Την ενόχληση της με δελτίου τύπου, εκφράζει η Δημοτική Αρχή Καλύμνου, για το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας «KalymnosNews» (Kalymnos-news.gr), με τίτλο «Έκθετη η Δημοτική Αρχή Καλύμνου από το φιάσκο του Συνεδρίου Ιατρικής Βουνού» που αναρτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2015. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής και η απάντηση της ηλεκτρονικής σελίδας στην Δημοτική Αρχή… 

Το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «KalymnosNews» (Kalymnos-news.gr), με τίτλο «Έκθετη η Δημοτική Αρχή Καλύμνου από το φιάσκο του Συνεδρίου Ιατρικής Βουνού», που δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου 2015, η Δημοτική Αρχή έχει να δηλώσει τα παρακάτω.

Καταρχήν, το συνεδρίου ιατρικής βουνού διεξήχθη κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Σε αυτό συμμετείχαν μέλη της Ιατρικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, τα οποία τυγχάνει να είναι διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της ιατρικής έρευνας, που συνεργάζονται με κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και προσφέρουν πλούσιο ερευνητικό (και όχι μόνο) έργο.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου (Κυριακή 31 Μαΐου 2015) περιελάμβανε παρουσιάσεις με ποικίλη θεματολογία, όπως μετρήσεις δύναμης σε αναρριχητές, αποστολές σε διάσημες κορυφές του κόσμου, χρήση φαρμάκων στο βουνό, αθλητικές δραστηριότητες στο βουνό για άτομα με προβλήματα υγείας κλπ. Επιπλέον, τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής παρέδωσαν σεμινάρια πρώτων βοηθειών (Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015), μεταφέροντας πολύτιμη και απαραίτητη τεχνογνωσία στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης του νησιού.

Η Δημοτική Αρχή, με τη διεξαγωγή του συνεδρίου αυτού, έδειξε έμπρακτα ότι θεωρεί το θέμα της ασφάλειας στην αναρρίχηση ως στρατηγική της προτεραιότητα και ουσιαστική επιλογή, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Καλύμνου, ως ασφαλούς αναρριχητικού προορισμού.

 Οπότε είναι καλό, οι όποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση να μην υποβιβάζονται με ανακρίβειες και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση, ειδικά από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των οποίων ο βασικός  ρόλος θα πρέπει να είναι η έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

*** Διαθέσιμο επιπλέον πληροφοριακό υλικό σχετικά με το συνέδριο, υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (www.kalymnos-isl.gr).

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

 


Η απάντηση της ηλεκτρονικής σελίδας «KalymnosNews» (Kalymnos-news.gr)...

 

Αφορά στο δημοσίευμα μας με τίτλο «Έκθετη η Δημοτική Αρχή Καλύμνου από το φιάσκο του Συνεδρίου Ιατρικής Βουνού» που αναρτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2015.

Την ενόχληση της με δελτίου τύπουαπολογητικού χαρακτήρα, εκφράζει η Δημοτική Αρχή Καλύμνου, για το δημοσίευμα μας με τίτλο «Έκθετη η Δημοτική Αρχή Καλύμνου από το φιάσκο του Συνεδρίου Ιατρικής Βουνού» που αναρτήσαμε στις 2 Ιουνίου 2015.

Βέβαια η «ευαισθησία» της απαντώντας στο ακριβέστατο δημοσίευμα μας, αναλίσκεται σε αοριστολογίες και σε υποδείξεις το πώς θα πρέπει να είναι η έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Αποφεύγει όμως να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα :

1. Αν έγινε η προγραμματισμένη τελετή έναρξη του Συνεδρίου  το Σάββατο στις 20.30 και αν όχι ,για ποιους λόγους ματαιώθηκε;

2. Ποια ήταν η συμμετοχή στο συνέδριο;

3. Ποιοι παρακολούθησαν αυτό το Συνέδριο που ήταν το ανοικτό στο κοινό ; 

4. Μήπως τελικά το μόνο που έγινε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα μας ήταν η συνάντηση 14 μελών από την Ιατρική Επιτροπή (MEDCOM) της Διεθνούς Ένωσης Ορειβατικών Οργανώσεων (U.I.A.A.);

5. Μήπως την παραπάνω συνάντηση την ονόμασε η Δημοτική Αρχή υψηλού επιπέδου Συνέδριο Ιατρικής Βουνού , για δημιουργία εντυπώσεων;

4. Μήπως τελικά το Gala με παραδοσιακή μουσική, που οργάνωσε ο Δήμος Καλυμνίων και προέβλεπε το πρόγραμμα ,μετατράπηκε σε «οικογενειακή» υπόθεση όπως αναφέρουμε στο δημοσίευμα;

Εμείς θα επαναλάβουμε αυτά που γράψαμε και στο δημοσίευμα μας ,ότι επρόκειτο για μια συνάντηση της Ιατρικής Επιτροπής (MEDCOM) της Διεθνούς Ένωσης Ορειβατικών Οργανώσεων (U.I.A.A.) και τίποτα παραπάνω και φυσικά δεν επρόκειτο για συνέδριο κάτι που φαίνεται και από το σχετικό site Της Ένωσης.

 Συνέδριο το βάφτισαν οι  υπεύθυνοι  της Δημοτικής Αρχής.

Για το λόγο αυτό να ξαναπούμε ότι η εξέλιξη αυτή, αν μη τι άλλο, δείχνει την ασυνεννοησία που υπήρξε μεταξύ υπευθύνων του Δήμου Καλυμνίων και των υπευθύνων της Ένωσης.

Είναι λυπηρό τόσο σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με τον αναρριχητικό τουρισμό, που αποτελεί για την Κάλυμνο έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της, να αντιμετωπίζονται με τόση προχειρότητα και ερασιτεχνισμό και με κίνδυνο τη δυσφήμιση του νησιού.

Για την αναφορά στο δελτίο τύπου ότι η εφημερίδα μας υποβίβασε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής με ανακρίβειες και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση, να την επιστρέψουμε στο συντάκτη του δελτίου τύπου. που προφανώς ο ίδιος είχε κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση απ’ αυτούς που τον έβαλαν να το συντάξει.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!