Αφιέρωμα στο thetravelbook.gr : Κάλυμνος: Υποθαλάσσια μυστικά

Μπορεί τα σφουγγάρια της Μεσογείου να αρρώστησαν και η σπογγαλιεία να περνά δύσκολες μέρες, αλλά οι Καλύμνιοι δεν σταματούν να βλέπουν χρυσάφι στον βυθό. «Eρχονται δύτες από όλο τον κόσμο ειδικά για να καταδυθούν στο νησί των σφουγγαράδων», λένε ο Δημήτρης και ο Σκεύος Νυστάζος, ιδιοκτήτες καταδυτικού κέντρου στην Κάλυμνο.

Ο πατέρας τους κι ο παππούς τους ήταν φυσικά σφουγγαράδες. Εκείνοι βουτούν αλλά όχι για σφουγγάρια. Επιδεικνύουν το σκάφανδρο και τη σκανταλόπετρα βέβαια, αλλά ξεναγούν τους απανταχού αυτοδύτες στα εντυπωσιακά σπήλαια, τα ναυάγια, τα κομμάτια από αεροπλάνα, τορπίλες και άλλα αντικείμενα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που υπάρχουν στο βυθό.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι οι «μεγάλες ρέστες», οι υποθαλάσσιοι γκρεμοί δηλαδή, και γενικώς η άγρια ομορφιά του καλύμνικου βυθού, ενώ στα πλάνα είναι και η δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου στην περιοχή Αργινώντα. Αρα στην Κάλυμνο αν δεν σκαρφαλώνεις στα ψηλά, βουτάς στα βαθιά!

Κείμενο: Γιάννης Φώσκολος 
Φωτογραφίες: Morten Bjornlarsen

πηγή: http://www.thetravelbook.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!