Αμερικανική ανάσα στον τουρισμό

Αντίστροφα κινείται η αμερικανική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό σε σχέση με τη Γερμανική και τη Ρωσική.

Σε μια περίοδο που η γκρίνια δε λείπει από πολλές τουριστικές περιοχές ειδικά για την οικονομική δυνατότητα των επισκεπτών έρχεται ο αμερικανικός παράγων να …. σώσει την κατάσταση, και στον τουρισμό πέρα από τις διαπραγματεύσεις.

Ιδιαίτερα στην Αθήνα αλλά και σε πολυτελή Resort της Μυκόνου και της Κρήτης (Ελούντα κλπ) παρατηρείται αυξημένο τουριστικό ρεύμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μ μέση παραμονή στην Αθήνα δύο βράδια και τρία αντίστοιχα στη νησιωτική χώρα αμερικανοί τουρίστες επωφελούμενοι κι από τις αυξημένες πτήσεις της Delta και της US Airlines επιλέγουν τη χώρα για διακοπές αδιαφορώντας για το κλίμα grexit που κυριαρχεί στο διεθνή τύπο. «Ο τομέας των ξενοδοχείων πολυτελείας έχει μια πολύ γερή πελατειακή ένεση από τις ΗΠΑ» αναφέρει κορυφαίο στέλεχος μεγάλου κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον Ιανουάριο – Μάρτιο 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ οι αφίξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 84,3%, και διαμορφώθηκαν στις 25 χιλ. ταξιδιώτες. Επίσης οι εισπράξεις ς από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 47,1% και διαμορφώθηκαν στα 16 εκατ. ευρώ. Πέρα από τους ταξιδιώτες υπάρχουν και οι επενδυτές που φαίνεται να αρχίζουν δειλά – δειλά να ζεσταίνονται και πάλι. Μάλιστα πληροφορίες του Bluebirds αναφέρουν ότι επίκεινται ειδήσεις με προέλευση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι είναι και η ευνοϊκή πορεία της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο. Γ.Α. 

Διάβασε περισσότερα: http://www.bluebirds.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!