Ζ.Κ.Γιουνκέρ, Τ.Πιτέλα και Ε.Νοβότνι (EKT) ετοιμάζουν πρόγραμμα-γέφυρα για άμεση χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών πριν να είναι αργά

"Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι επαρκής για όλη την εβδομάδα", δήλωσε το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, αλλά είπε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: "Μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα, χωρίς την παροχή νέου προγράμματος βοήθειας" και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή που έχει μετατραπεί σε οικονομία-ζόμπι λόγω των capital controls και των κλειστών τραπεζών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Νοβότνι είπε ότι "Στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να δώσει χρήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με κανένα τρόπο και αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν και ειδικά για τους πιστωτές που περιμένουν να λάβουν τα λεφτά τους. Ένα Grexit, ωστόσο, δεν συμφέρει και τους Έλληνες".

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Ιταλό Τζιάνι Πιτέλα, στην οποία έγινε λόγος για πρώτη φορά για ένα πρόγραμμα – γέφυρα, ένα δάνειο - γέφυρα για την Ελλάδα.

Και αυτό γιατί η σύναψη ενός νέου προγράμματος δεν είναι μάλλον εύκολο να γίνει μέχρι τις 20 Ιουλίου και οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να μείνουν μέχρι τότε κλειστές γιατί θα αποσυντεθεί ολοκληρωτικά η ελληνική οικονομία

Πάντως, σίγουρα με την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα.

Πάμε δηλαδή σε μία αρχική χρηματοδότηση-γέφυρα μέχρι τις 20 Ιουλίου, για να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική οικονομία που αυτή τη στιγμή έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά με το capital control; Μακάρι.

Γιατί την Παρασκευή τελειώνουν και τα τελευταία 60άρια και μετά θα έχουμε είτε IOUs είτε επιστρέφουμε στο ανταλλακτικό εμπόριο με τις οικονομίες των Ελλήνων φυλακισμένες στα δεσμά ΕΚΤ-τραπεζών. Και τότε οι τράπεζες μπορεί να ανοίξουν, αλλά με διαφορετικό τρόπο από τον κανονικό: Με λοστούς από τους αγανακτισμένους πολίτες...

Πάντως, αργά το βράδυ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τη Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία νωρίτερα είχε μιλήσει για το ίδιο θέμα ο Β.Πούτιν.
Ο Πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι συζήτησε τα θέματα που αφορούν τη ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την κ. Λαγκάρντ ο Πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!