Παρέμβαση από Ρωσία την πιο κρίσιμη ώρα: "Εύκολα μπορεί η Ελλάδα να πάρει άμεσα χρηματοδότηση από τους BRICS" δηλώνει ο ΑΝΥΠΟΙΚ Σ.Στόρτσακ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ δήλωσε πριν λίγο (διαβάστε σχετικά εδώ)στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ελλάδα μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στην χρηματοδότηση της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, απλά συμετέχοντας σε αυτή.

"Η Ελλάδα από την στιγμή που συμμετάσχει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με μία απλή αίτηση" ("...it will be enough for Greece to buy a couple of shares of the bank to be eligible for funding"!

Η συμμετοχή της Ελλάδος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί με μόλις 100 εκατ. ευρώ, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το defencenet.gr και σε αυτό αναφέρεται ο Σεργκέι Στόρτσακ.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι "Η συμμετοχή σττην Αναπτυξιαξή Τράπαιζα δεν έχει προαπαιτούμενα. Είναι πολιτική απόφαση. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ζήτησε να γίνει μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Μόλις συγκληθεί το Δ.Σ. της Τράπεζας θα εξεταστεί αίτημα για χρηματοδότηση. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην χρηματοδότηση της Ελλάδας. Δεν βλέπω να έχει καποια από τις πέντε κυβερνήσεις των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική)αντίρρηση  στο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα".

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ και του ΔΝΤ (διαβάστε σχετικά εδώ) για την αδυναμία πρόβλεψης της εξέλιξης της κατάστασης στην Ελλάδα."Επρεπε να είχαν συζητήσει και αποφασίσει πολύ ενωρίτερα την κατάσταση στην Ελλάδα. Επρεπε να είχαν δράσει ενωρίτερα, διαβλέποντας τις εξελίξεις".

Η παρέμβαση των δύο Ρώσων υπουργών ΟΙκονομικών που γίνεται την πλέον κρίσιμη στιγμή και μάλιστα κατά την διάρκεια οικονομικής σονόδου των BRICS "λέει" πολλά και κυρίως αυτή του Στόρτσακ, καθώς με μία (ακόμα..) προβοκατόρικη ανταπρόκριση του Reuters εφέρετο δήθεν ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Α.Σιλουάνοφ να λέει ότι "ΠΟτέ δεν είπαμε στην Ελλάδα να γίνει μέλος των BRICS".

Φυσικά η πρόσκληση αφορούσε την Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS και όχι τους BRICS ως οικονομική ένωση, αλλά κατ'αυτό τον τρόπο απαραράχθηκε από εγχώρια ΜΜΕ για να φανεί ότι οι BRICS και η Ρωσία μας "αδειάζουν" την κρίσιμη στιγμή πριν το δημοψήφισμα.

Η χρηματοδότηση στην οποία μπορεί να έχει άμεση προσβαση η Ελλάδα ξεπερνά σε πρώτη φάση τα 10 δισ. δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι 30 δισ. δολάρια αρκετά για να επιβιώσει η χώρα μέχρι την έκδοση παράλληλου δεύτερου ή κύριου νομίσματος, αν κάτι "στραβώσει" στις συνομιλίες στο Eurogroup, αλλά αυτό φυσικά δεν αναιρεί την προσφορά για μετέπειτα χρηματοδότηση, αν και τυχόν Μνημόνιο, μάλλον θα αποκλείει τέτοια δυνατότητα.

Πάντως σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν επικοινώνησε με Α.Μέρκελ, Φ.Ολάντ, Μ.Ρέντσι κλπ, δηλαδή τους ηγέτες των βασικών χωρών της ευρωζώνης και τους ζήτησε να στηρίξουν την Ελλάδα, όπωςς ήδη έχουμε μεταδώσει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!