Το Spiegel για την "λεπτή" σχέση Μέρκελ - Σόιμπλε

Όπως μεταδίδει το Spiegel Online ο Γερμανός υπουργός έφυγε από το γραφείο του στις 3:15 το μεσημέρι για την Καγκελαρία.    

Η διστακτική Αγκελα και ο ατρόμητος και πεισματάρης Βόλφγκανγκ. Η δήλωση της απόλυσης και το σκυθρωπό ύφος που τρομάζει τους Ελληνες.

Οι σχέσεις της γερμανίδας καγκελαρίου με τον υπουργό της των Οικονομικών έχουν δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια, όμως η εβδομάδα που τελειώνει ήταν η πιο δύσκολη, με τις φήμες περι αποχώρησης του Βολφγκανγκ Σόιμπλε να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην διαδικτυακή έκδοσή του αναφέρεται στην δύσκολη αυτή σχέση, αρχίζοντας από το αστείο του γερμανού υπουργού που πάγωσε το αίμα στις φλέβες των συνεργατών του την περασμένη Πέμπτη.

«Πιθανότατα θα με απολύσει»

Εκείνο το απόγευμα, ο Βολφγκανγκι Σόιμπλε ετοιμαζόταν να μεταβεί στην καγκελαρία για συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ. Το ραντεβού είχε κανονιστεί για τις 3:15. Πριν αναχωρήσει ο κ. Σόιμπλε, γύρισε στους συνεργάτες του και τους είπε: «Πιθανώς θα μου αφαιρέσει το υπουργείο». Η μικρή παύση φάνηκε να κρατάει έναν αίωνα. Αμέσως μετά ο γερμανός υπουργός ξέσπασε σε γέλια και είπε στην ομάδα του ότι αστειευόταν. Το περιοδικό σημειώνει ότι η μέρκελ γνωρίζει πω ςο υπουργός της επηρεάζει τις απόψεις πολλών βουλευτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ενόψει μάλιστα μιας ψηφοφορίας για την Ελλάδα αν υπάρξει νέα συμφωνία. Κι όπως σχολιάζει το περιοδικό, η τύχη της είναι στα χέρια του Σόιμπλε.

Ο ατρόμητος Βόλφγκανγκ και η διστακτική Αγκελα

Το περιοδικό σημειώνει ότι ενω η Μέρκελ είναι διατεθημένη να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ πληρώνοντας υψηλό τίμημα, ο Σόιμπλε θεωρεί ότι ένα Grexit είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης. «Είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη διαφωνία που αντανακλά την περίπλοκη σχέση ανάμεσα σε δύο πολιτικούς, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται απόλυτα ο ένας τον άλλο.» σχολιάζει το Spiegel. Αν και η Μέρκελ κάνει κουμάντο στο κόμμα και την κυβέρνηση, ο Σόιμπλε δηλώνει ΄με κάθε τρόπο την αυτονομία του και την άρνησή του να προσκυνήσει τον οποιονδήποτε. Η καγκελάριος θέλει να περιβάλλεται από ανθρώπους που δεν είναι πολύπλοκοι, αλλά ο Σόιμπλε είναι πολύπλοκος. Θαυμάζει την όρεξή της για εξουσία, αλλά θεωρεί ότι γίνεται πολύ διστακτική στις κρίσιμες στιγμές.

Διαφορετικά συμφέροντα

Οι διαφορές ανάμεσα στην άγκελα Μέρκελ ακι τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε εξηγούνται λόγω των διαφορετικών αρμοδιοτήτων τους. Είναι δουλειά του Σόιμπλε να κρατήσει υγιή τα ταμεία του κράτους και είναι δουλειά της Μέρκελ να προσέχει τι συμβαίνει στο εξωτερικό και τι θα συμβεί με τον Πούτιν αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ. Το περιβάλλον της Μέρκελ ελπίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τελικά ότι η η πολιτική απόφασή της για την Ελλάδα θα γίνει αποδεκτή, διστακτικά ενδεχομένως από τον Σόιμπλε, ο οποίος πάντως θα μείνει πιστός στην καγκελάριο. Το φθινόπωρο του 2009 , όταν διορίστηκε υπουργός οικονομικών είχε δηλώσει ο ίδιος «Ο υπουργός πρέπει να δεχτεί ότι η καγκελάριος μπορεί να μην συμφωνεί πάντα με τις απόψεις του». Τώρα πια στα 73 του ίσως να μην αισθάνεται πια ότι πρέπει να είναι τόσο συγκαταβατικός. Άλλωστε το πείσμα είναι ένα χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων. 

πηγή: http://www.palo.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!