«Βόμβα» Σόιμπλε: Προτείνει πενταετές Grexit και ανθρωπιστική βοήθεια!

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της FAS.

Πενταετές Grexit και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα προτείνει για την χώρα μας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το δημοσίευμα-βόμβα της γερμανικής εφημερίδας FAS.

Όπως μεταδίδει η FAS, την ώρα που είναι σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, o κ. Σόιμπλε προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, αυτός ο «περιορισμένος» χρόνος είναι για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ τα.. πέντε χρόνια.

Στο διάστημα αυτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει πως η Ευρωζώνη θα στηρίξει την χώρα με ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ όλα τα παραπάνω.

Μάλιστα, η FAS τονίζει ότι τα αιτήματα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ αποτελούν προτάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών!

Πάντως, οι αρνητικές διαθέσεις του κ. Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα φάνηκαν και από τις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στο νέο, κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας στις Βρυξέλλες αφού έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις», για «καταστροφή της Ελλάδας κατά τους τελευταίους μήνες με ταχύτατους ρυθμούς» και για «έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση», όσον αφορά στο  κατά πόσο θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται».

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για Grexit

Στο σημείο αυτό και με αφορμή το δημοσίευμα για τις προτάσεις Σόιμπλε, αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έχει ήδη έτοιμο ένα «μετρημένο» σχέδιο για Grexit.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει «μετρημένο» πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και «αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει».

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το αν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit ο κ. Βαρουφάκης είπε πως ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο κ. Σόιμπλε είναι ο μόνος υπουργός της Ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο, ενώ ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Eurogroup, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

ΠΗΓΉ: http://www.protothema.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!