Νέα απόρρητη έκθεση ΔΝΤ: Δώστε στην Ελλάδα 30 χρόνια περίοδο χάριτος για το χρέος!

Η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη λόγω των καταστροφών που υπέστησαν η οικονομία της και οι τράπεζές της τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά και τη συμφωνία το χρέος θα φτάσει το 200% του ΑΕΠ, ενώ προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί θα έπρεπε η χώρα να λάβει γενναίο κούρεμα (στο οποίο αντιτίθεται η Γερμανία) και περίοδο χάριτος τουλάχιστον 30 ετών!

Η έκθεση εστάλη στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

«Η δραματική επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους υποδεικνύει την ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους σε μια κλίμακα που πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα από ό,τι έχει προβλεφθεί σήμερα και από ό,τι έχει προταθεί από τον ESM», αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα μια περίοδο χάριτος 30 ετών για την εξυπηρέτηση όλου του χρέους της προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νέων δανείων, αναφέρεη η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ.

Οι εναλλακτικές είναι να προχωρήσουν άμεσα σε «βαθύ εμπροστοβαρές κούρεμα» των δανείων τους ή σε συγκεκριμένες ετήσιες δημοσιονομικές μεταφορές στον προϋπολογισμό.


πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!