Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της αυξημένης εισροής άτυπων μεταναστών στο νησί μας

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα, Παρασκευή 17/7/2015, ο δήμαρχος κος Ιω. Γαλουζής, στο γραφείο του στο δημοτικό κατάστημα,  με θέμα την ανταλλαγή απόψεων και την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του θέματος, που έχει προκύψει από την αυξημένη εισροή  άτυπων μεταναστών στο νησί μας.  

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Έπαρχος Καλύμνου κος Ιω. Θεμέλαρος, ο Διοικητής του Συντάγματος Ευζώνων, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλύμνου, ο Λιμενάρχης Καλύμνου, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, και των Γιατρών χωρίς σύνορα, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Καλύμνου και του διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου, μέλη  φορέων και οργανώσεων του νησιού, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ο αντιδήμαρχος κος Μ. Ρήγας.

Ο κος δήμαρχος στην αρχική εισήγησή του, αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης κατάλληλων χώρων υποδοχής και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η  φύλαξη και ενίσχυση των θαλάσσιων συνόρων μας, ως μέτρο πρόληψης.  Σημείωσε επίσης, ότι ο Δήμος έχει ήδη διαθέσει προσωπικό στο λιμεναρχείο και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, προκειμένου να επισπευσθούν -κατά το δυνατόν- οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Κλείνοντας, ο κος δήμαρχος, συνόψισε την πρόταση της δημοτικής αρχής, αναφερόμενος στη δημιουργία πλωτών κέντρων υποδοχής ως την προσφορότερη λύση για την περισσότερο άμεση αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος.

Τα μέλη της Ύπατης Αρμοστείας, αναφέρθηκαν στην ενίσχυση με μη διατροφικό υλικό, που παρέχεται από την Οργάνωση, ενώ οι εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πρόληψης φαινομένων παραβατικότητας και εγκληματικότητας, τα οποία μπορεί να προκύψουν από την κατάσταση αυτή.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιατροί χωρίς σύνορα, αφού χαιρέτισε την ωριμότητα της συνάντησης ,  αναφέρθηκε στη δυνατότητα διάθεσης κινητής ιατρικής μονάδας σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόσληψη αλλά και αντιμετώπιση τυχόν ασθενειών.

Ο διοικητής του Συντάγματος, τόνισε την δυνατότητα διάθεσης απαραίτητου υλικού, εάν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο, αλλά και στην αναγκαιότητα ύπαρξης συγκεκριμένων κατάλληλων χώρων για την προσωρινή συγκέντρωση των ατόμων.

Ο κος δήμαρχος πρότεινε την διερεύνηση της δυνατότητας ύπαρξης οικονομικής στήριξης προς την κατεύθυνση της δημιουργίας –διαμόρφωσης κατάλληλων υποδομών, από την υπηρεσία της Ύπατης Αρμοστείας.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν σε ό, τι αφορά τη δυσχέρεια της παρούσας κατάστασης και την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής του, με τα διαθέσιμα μέσα και πόρους, έως ότου καταστεί δυνατή μια συνολικότερη περέμβαση.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!