Έρχεται ο «πικρός» λογαριασμός - Πόσους φόρους θα πληρώσουμε και πότε

Αμετάβλητος θα είναι και φέτος ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθούν έσοδα 2,65 δισ. ευρώ.

Δεύτερο «πλήγμα» η αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που θα έχει ως αποτέλεσμα, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα να δουν μειώσεις στους μισθούς τους, ενώ επιπλέον βαρίδια για τον οικογενειακό προϋπολογισμό αποτελούν ο φόρος εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.
Πιο αναλυτικά, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν στην Εφορία περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 ο λογαριασμός θα εξοφληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου του 2016.

Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν δήλωση από τις 19 Ιουλίου ή θα την καταθέσουν έως τις 26 του μήνα θα πρέπει έως τις 31 Αυγούστου να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου.

Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περισσότερες κρατήσεις θα επιβληθούν στους μισθούς χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων, με την εφαρμογή της διάταξης νόμου, βάσει της οποίας αυξάνεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Έτσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι που λαμβάνουν καθαρές μηνιαίες αμοιβές μετά φόρων, πάνω από 1.721 ευρώ θα δουν μείωση από 13 έως 35 ευρώ τον μήνα.

Η πρώτη αύξηση της φορολογίας με τους νέους υψηλότερους συντελεστές θα γίνει αντιληπτή με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας Ιουλίου (εάν δεν έχει ήδη γίνει) ή Αυγούστου.

Η δεύτερη θα συμβεί, όταν οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν το καλοκαίρι του 2016 τη φορολογική τους δήλωση, οπότε με την εκκαθάριση θα προκύψει το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αφού αφαιρεθούν οι αυξημένες παρακρατήσεις που έχουν γίνει από τον Αύγουστο και μετά.

πηγή: http://www.newmoney.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!