ΕΝΦΙΑ 2015: Έρχεται η ώρα της λυπητερής

Ανοίγει ο δρόμος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διόρθωσης του Ε9, για να ετοιμαστούν τα ραβασάκια. Ποιοι δικαιούνται φέτος εκπτώσεις και απαλλαγές. Για τελευταία στιγμή άφησαν τη φορολογική δήλωση 800.000 φορολογούμενοι. Τα πρόστιμα.

Τα προεκλογικά σχέδια και οι υποσχέσεις έλεγαν ότι ο ΕΝΦΙΑ από το 2015 θα είναι παρελθόν. Δύο δισ. λιγότερα θα πλήρωναν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι υποσχέσεις δεν άργησαν να ξεθωριάσουν. Αρχικά μετουσιώθηκαν σε νέες υποσχέσεις αναδιανομής του φόρου ακινήτων, επιβαρύνοντας περισσότερο τους «έχοντες» ώστε να προκύψουν ελαφρύνσεις για τους μικρο-ιδιοκτήτες και στο τέλος … «δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν περίπου και για το 2014». Η δήλωση ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος χθες (στο Mega) μετέθεσε τους σχεδιασμούς αλλαγής στον ΕΝΦΙΑ για το 2016 καθώς όπως είπε «δεν μπορέσαμε μέσω της διαπραγμάτευσης να πάμε σε έναν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ για φέτος».

Κάπως έτσι, με εισπρακτικό στόχο 2,650 δισ. ευρώ, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να ετοιμάζονται μετά τις 26 Αυγούστου (οπότε λήγει και η τελευταία παράταση της προθεσμίας για το Ε9 του 2015) και στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση μετά τις εκλογές, τα εκκαθαριστικά θα ανέβουν στο Taxisnet.

Για φέτος, οι μοναδικοί οι οποίοι μπορούν να ελπίζουν σε μειώσεις και απαλλαγές είναι όσοι έχουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή άτομα με αναπηρία.

Οι εκπτώσεις και απαλλαγές οι οποίες ίσχυαν και πέρυσι προβλέπουν ότι ιδιοκτήτες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (κάτω από 9.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 1000 ευρώ για κάθε τέκνο) και μικρή περιουσία (κάτω από 85.000 ευρώ για τον εργένη, 150.000 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί και 200.000 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά δικαιούνται έκπτωση 50% ενώ πολύτεκνοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ και άτομα με αναπηρία άνω του 80% δικαιούνται πλήρη απαλλαγή.

Επίσης με διάταξη η οποία ψηφίστηκε με το τελευταίο Μνημόνιο χορηγείται και φέτος η μείωση φόρου 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις – χωρίς έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης- από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

euro2day.gr

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!