Υπό κατάληψη η Μυτιλήνη- Μάχες για εισιτήρια και πλοία

Εφιαλτική είναι η εικόνα στην Μυτιλήνη που τελεί υπό κατάληψη. Το νησί έχει μετατραπεί σε κέντρο βίαιων συγκρούσεων αλλά και σε έναν απέραντο καταυλισμό με χιλιάδες μετανάστες να έχουν στήσει σκηνές σε δημόσιους χώρους. Χάος επικρατεί με την καταγραφή, η οποία δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και με τα υπάρχοντα μέσα. Τροφοδοτείται έτσι ένας φαύλος κύκλος με ομάδες μεταναστών που επιχειρούν συνεχώς να επιβιβαστούν σε πλοία και αναχωρήσουν δίχως τα απαραίτητα έγγραφα και εισιτήρια, προκαλώντας συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους άνδρες του Λιμενικού.

«Εγκλωβισμένο» στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφού, σε ένα νησί όπου πλέον ζει σε δρόμους, πάρκα, καταυλισμούς και σημεία εισόδου ένας άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ανέρχεται στους 20.000, δεν προχωρά η καταγραφή, ώστε να γίνει η έκδοση εισιτηρίων και η επιβίβαση στο πλοίο με το οποίο θα αναχωρήσουν από το νησί.

Το πλοίο το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα της Μυτιλήνης και μέχρι τις 9.00 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια.

Την ίδια ώρα σε ένα πραγματικά εκρηκτικό κλίμα στο χώρο όπου λειτουργεί η πρώτη καταγραφή από στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνωστίζονται περισσότερα από 3.000 άτομα, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται. Ο αριθμός των μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί ξεπερνά τις 10.000.

Παλιά σπίτια, αυλές αλλά και όλοι οι δημόσιοι χώροι, χρησιμεύουν ως καταυλισμοί. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στον δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη, ενώ ξεσπούν συνεχώς συγκρούσεις τόσο ανάμεσα στους μετανάστες διαφορετικών φυλών αλλά και με ντόπιους και με τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχειρούν να αναιχαιτίσουν τα κύματα που προσπαθούν να εισβάλουν στα πλοία.

Νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη έφτασαν δυο διμιοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες στο νησί δυνάμεις της Αστυνομίας και Λιμενικού. Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.

Η καταγραφή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει στο λιμάνι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο καταγραφής στο λιμάνι θα σταματήσει να λειτουργεί και η διαδικασία αυτή πλέον θα γίνεται στον καταυλισμό του καρά Τεπέ, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω και βόρεια της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί στον καταυλισμό όπου, όμως, και πάλι καταγραφή δεν θα γίνεται αφού το καταγραφικό κέντρο όπως έγινε σήμερα γνωστό δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Το πρωί έφθασε στη Μυτιλήνη και ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας.

πηγή: ethnos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!