Ιωάννης Φλεβάρης: Η άλλη Ελλάδα, η μικρή και η Μεγίστη!

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

«Η άλλη Ελλάδα, η μικρή και η Μεγίστη! Γεμίζει η ψυχή και η σκέψη μας περηφάνια και αισιοδοξία, όταν βρισκόμαστε δίπλα στους Ακρίτες μας, τους κατοίκους των μικρών νησιών στα νότια σύνορά μας που ως άλλοι 300 του Λεωνίδα φυλάττουν τις Θερμοπύλες Ελλάδας και Ευρώπης». 

Με αυτή τη φράση επέλεξε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, να απευθυνθεί στους κατοίκους του Καστελλορίζου κατά τον εορτασμό της απελευθέρωσής του στις 13-09-1943 από το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού «Ναύαρχος Κουντουριώτης» τερματίζοντας 650 χρόνια σκλαβιάς και κατοχής. Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της φετινής επετείου της απελευθέρωσης όταν η Μεγίστη έγινε το πρώτο τμήμα της Ελληνικής γης όπου υψώθηκε η Ελληνική Σημαία μετά την κατοχή των δυνάμεων του άξονα. Παρευρέθηκε η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία της χώρας και διαπίστωσαν από κοντά το υψηλό ηθικό και φρόνημα των Καστελλοριζιών. Αν και στερούνται πολλά και δεν έχουν ούτε τις επιλογές ούτε τις παροχές που θα έπρεπε να είχαν ως μικρό αντάλλαγμα για το στρατηγικό πλεονέκτημα που προσδίδει στην Πατρίδα μας το Ακριτικό νησί και οι κάτοικοί του, εντούτοις αποτελούν την πρώτη γραμμή του Ελληνισμού στη Νοτιότατη Πύλη των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων. Στη Δοξολογία που τελέστηκε στο μεγαλοπρεπή Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης βρισκόταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Γιάγκος, ο νέος Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΓΕΕΘΑ) Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έως πρόσφατα Αρχηγός ΓΕΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Βασίλειος Τελλίδης, ο Διοικητής της 95ΑΔΤΕΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ματζάκος, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Γιώργος Σαμψάκος, εκπρόσωποι Περιφερειακών παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεγίστης, εκπρόσωποι της Ομογένειας και των Καστελλοριζιών της διασποράς και λοιπών φορέων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη παρουσία άψογου τιμητικού αγήματος που απέσπασε το θαυμασμό όλων και της Στρατιωτικής μπάντας. Στο λιμάνι της Μεγίστης βρισκόταν αγκυροβολημένη η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Μπλέσσας» με το πλήρωμα σε παράταξη. Ο κ. Φλεβάρης συνεχάρει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την παρουσία των αγημάτων. Στη συνέχεια μετέβησαν στην πλωτή μονάδα του στόλου και μετά με ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού στα νησιά του συμπλέγματος της Μεγίστης. Πολύ συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο νοτιότατο άκρο της Ευρώπης, τη νησίδα Στρογγυλή όπου ο Υπουργός εντυπωσιάστηκε από την άριστη εικόνα και το φρόνημα της φρουράς. Ξεχωριστή ήταν η επίσκεψη στη νήσο Ρω και στο μνήμα της μεγάλης Ελληνίδας και συμπατριώτισσας μας Δέσποινας Αχλαδιώτη, της «Κυράς της Ρω» η οποία επί μισό αιώνα σχεδόν ύψωνε στη νησίδα την Γαλανόλευκη, ακόμα και κατά την Ιταλική κατοχή. Ο κ. Φλεβάρης από τη νησίδα Ρω όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε εντάξει το έργο Αποκατάστασης – Διαμόρφωσης του Αρχαίου Οχυρού Ρω, μετέφερε από το κάστρο το μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου. «Θα διεκδικούμε με σθένος για κάθε νησί και κάθε βράχο Ελληνικής γης που βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο, όσα το πάθος και η αγάπη μας για την Πατρίδα επιβάλλει». 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!