«Σοκ και δέος» με κατασχέσεις-εξπρές - Στα 1.000 ευρώ μειώνεται το ακατάσχετο

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «αυτοαποθεώνονταν» για τα έσοσα από τις 100 δόσεις, όμως τα στοιχεία δείχνουν άλλα: τα «φέσια» προς το Δημόσιο, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, «εκτοξεύτηκαν» κατά επτά δισ. ευρώ και έφτασαν στα 80 - Η ρύθμιση των 100 δόσεων με 20 ευρώ το μήνα ουσιαστικά παύει να ισχύει - «Καπέλο» και σε όσους πληρώνουν ήδη.
Με το «τέρας» των απλήρωτων φόρων και τον εφιάλτη των κατασχέσεων έρχεται αντιμέτωπη πλέον η κυβέρνηση. 
 
Μόνο τον Αύγουστο, δημιουργήθηκαν νέα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων στην εφορία, ύψους 645 εκατ. ευρώ -και τούτο, παρά τις εκκλήσεις Βαλαβάνη στους πολίτες να πράξουν το πατριωτικό καθήκον τους, παρά τις ρυθμίσεις χρεών με τα 20 ευρώ και παρότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος πήραν αναβολή για Οκτώβριο και Νοέμβριο.
 
Τα «φρέσκα» χρέη προς το Δημόσιο έφτασαν έτσι από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο στα 6,923 δισ. ευρώ! 
 
Αν υπολογίσει κανείς ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 645 εκατ. ευρώ έμεναν απλήρωτα επί 90 μέρες (από το Μάιο δηλαδή), προκύπτει ότι τουλάχιστον ένα δισ. χρέος «λιμνάζει» από τον Ιούνιο και μετά, που δεν έχει βγει ακόμα ληξιπρόθεσμο. 
 
Αν προσθέσει κανείς τον όγκο των 72,180 δισ ευρώ των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών, τότε τα συνολικά χρέη φτάνουν στα 80 δισ., που δημιουργούν τεράστιο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί αυτό καλείται, πλέον, να εφαρμόσει τα όσα προβλέπει το νέο Μνημόνιο, δηλαδή:
 
- αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων
- λίστα με όσους χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, στους οποίους θα γίνουν οι πρώτες κατασχέσεις. Από εκεί και πέρα, ο πήχης θα κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά. 
- πλέον δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών - συντάξεων,
- το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ, από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα!
- οι ρυθμίσεις με τα 20 ευρώ το μήνα και 100 δόσεις δεν υπάρχουν πια
- και εκείνοι ακόμα που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από όσα είχαν συμφωνήσει.
- έρχεται αύξηση του επιτοκίου που επιβαρύνει τη ρύθμιση και μάλιστα έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες, καθώς έως τώρα για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη.
 
Πηγή: newmoney.gr
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!