Politico: Σαράντα χιλιάδες Γερμανοί «κινητοποιούνται» μαζικά κατά της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, οι περισσότεροι από το ήμισυ των ερωτηθέντων στην Γερμανία δεν υποστηρίζουν την υπογραφή της συμφωνίας εμπορίου...

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, οι περισσότεροι από το ήμισυ των ερωτηθέντων στην Γερμανία δεν υποστηρίζουν την υπογραφή της συμφωνίας εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, και πιστεύουν  ότι η συμφωνία δεν θα ωφελήσει την οικονομία, αναφέρει ο διεθνής τύπος αλλά και η εφημερίδα  Politico.

Στην Γερμανία, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας σχετικά με το διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις εταιρικής σχέσης (ΤΤΙΡ), ανέφερε και το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή  των εκδηλώσεων Uwe Hiksha ο οποίος  εκπροσωπεί την οργάνωση «Friends of Nature»,  σαράντα χιλιάδες Γερμανοί  συμμετείχαν  στον  τόπο δράσης διαμαρτυρίας,  με  600 λεωφορεία και  πέντε ειδικά τρένα. Μεταξύ των διοργανωτών αυτής μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας , συμμετείχαν και  συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας ,  οικολόγοι  και οι εκπρόσωποι  κινήματος της αντι-παγκοσμιοποίησης ( Attac).

Η δημοσίευση σημειώνει ότι, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε από το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF (3000 ερωτηθέντες – χρήστες των κινητών εφαρμογών ), το 88% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν πιστεύει  ότι η υπογραφή της συμφωνίας εμπορίου,  θα ήταν επωφελής για την γερμανική οικονομία.

Με τη σειρά της, η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ευρωβαρόμετρο) έδειξε ότι κατά την υπογραφή της διατλαντικής εταιρικής σχέσης εμπορίου, με τις Ηνωμένες Πολιτείες το ο 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί κανέναν  , ενώ την υποστήριξη  του έδειξε  μόνο  το 31%.

Οι Γερμανοί πολίτες που αντιτίθενται στην συμφωνία με την ονομασία ΤΤΙΡ , μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, την επικρίνουν σφοδρά κατηγορώντας  την για «έλλειψη διαφάνειας». Οι  συνομιλίες δεν είναι δημόσιες με  πλήρη διαφάνεια και δημόσια συζήτηση,. Άλλωστε, δεν είναι σαφής  ο δυναμικός ρόλος των διαιτητικών δικαστηρίων για την επίλυση διαφορών μεταξύ επενδυτών και κυβερνήσεων»,  γράφει η Politico.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την χορήγηση  στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μεγαλύτερης εξουσίας στην αντιμετώπιση αυτών των δικαστηρίων, όπως ήταν το σχέδιο του νέου δικαστικού οργάνου για την επίλυση εμπορικών διαφορών μεταξύ των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων. Στην Γερμανία  υπάρχει ο φόβος να  επιδεινωθεί η ποιότητα των  κοινωνικών Υπηρεσιών και υλοποιηθεί μια συνεχής  παραβίαση της διάταξης του κανονισμού στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από τον Ιούλιο του 2013, κεκλεισμένων των θυρών, η ΕΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την αποκαλούμενη συμφωνία εμπορίου ΤΤΙΡ (διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις εταιρικής σχέσης). Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προγραμματιστεί για το 2015, ενώ  στην συνέχεια  μέσα σε  ένα χρόνο,  θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών που έχουν υπογράψει. Πρόκειται για την δημιουργία της  μεγαλύτερης ζώνης ελεύθερων συναλλαγών του κόσμου με μια καταναλωτική αγορά περίπου 820 εκατομμυρίων  ανθρώπων. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τον Καναδά, το Μεξικό, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Νορβηγία και την Ισλανδία, και τις υποψήφιες χώρες για ένταξη στην ΕΕ.

Η συμφωνία για μια συνολική ζώνη ελεύθερου εμπορίου CETA (Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας) μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, σύμφωνα με την οποία οι αγορές αυτές θα είναι ανοιχτές  προς τις «δύο πλευρές» , θα καταστεί ένα είδος σημείου εκκίνησης για την υλοποίηση της συμφωνίας ΤΤΙΡ.

Η συμφωνία ευρίσκεται στο τελικό στάδιο , αλλά  δεν έχει  ακόμη υπογραφεί. Εάν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα  τεθεί σε ισχύ το 2016.

Η ουσία σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, είναι ότι    μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ, ΟΛΟΙ οι πολυεθνικοί κολοσσοί θα ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους σε ιδιωτικά διεθνή δικαστήρια , τα οποία θα είναι ανεξάρτητα από τα εθνικά όργανα.

Με λίγα λόγια θα κάνουν ότι « γουστάρουν».

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!