ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Καλύμνου. 

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα οποία συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Οι χαμένες ώρες ανέρχονται σε πάνω από 340 την εβδομάδα, δηλαδή μέχρι σήμερα χάθηκαν πάνω από 1300 ώρες. Επιπλέον για δύο τομείς, της Υγείας& Πρόνοιας και του Ναυτιλιακού τομέα δεν υπάρχουν καθόλου καθηγητές με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε τα Πανελλαδικώς εξεταζόμεναμαθήματα . Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο δεν προτίθεται να καλύψει σύντομα τα κενά που έχουν δημιουργηθεί αλλά ακόμα και να γίνουν διορισμοί αυτοί δεν θα είναι αρκετοί ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Οι ελλείψεις θα παραμείνουν, η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης συντελείτε με γοργούς ρυθμούς.

Η έλλειψη εκπαιδευτικών δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Το σχολείο έχει έλλειψη από βιβλία όλων των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι με ειδικότητα να μην μπορούν να διδάξουν τα μαθήματα τους αξιοπρεπώς.

Τέλος δεν έχει ορισθεί ακόμα η ύλη των μαθημάτων που θα διδαχθούν οι μαθητές με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να είναι εκτεθειμένοι λόγω αδυναμίας κάλυψης της  ύλης μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Το φαινόμενο της συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης δεν είναι αποτέλεσμα μνημονίων, ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας ή έλλειψης στρατηγικής. Αντιθέτως είναι στρατηγική επιλογή του συστήματος να αποτελέσει η παιδεία πεδίο κερδοφορίας μερίδας του κεφαλαίου, είναι επιλογή η απομάκρυνση από το σχολείο των παιδιών της λαϊκής οικογένειας ώστε αυτά να αποτελέσουν φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά.

Καλούμε του γονείς και κηδεμόνες αλλά και τους μαθητές μας να γυρίσουν τις πλάτες τους σε αυτές τις πολιτικές και οργανωμένα να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται και να διεκδικήσουν την κάλυψη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών από ένα σχολείο δωδεκάχρονο, δημόσιο, υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Καλύμνου

 

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΔΗΜΟΥΔΗ ΜΥΡΤΩ

ΙΑΚΩΒΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΛΕΛΕΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΑΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΕΡΛΕΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΣΔΡΕΓΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΣΙΛΙΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΑΠΑΔΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΥΡΙΚΟΣ ΕΡΓΑΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!