Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της επιτροπής αλληλεγγύης Καλύμνου με σύνθημα “ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της επιτροπής αλληλεγγύης Καλύμνου. Η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι του νησιού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ταξικά σωματεία, εργαζόμενοι, γονείς και παιδιά που ζωντάνευαν το χώρο με τις φωνές τους προσέφεραν σχολικά είδη που θα μοιραστούν από τα σχολεία σε μαθητές, που λόγω της βάρβαρης πολιτικής δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη.

Στη σκηνή, που τη στόλιζε το σύνθημα “ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”, ακούστηκαν μαθητικά συγκροτήματα. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της επιτροπής αλληλεγγύης ο Μιχάλης Ρούσσος, πρόεδρος Β' ΕΛΜΕ Δωδ/σου, ενώ ξεχωριστή ήταν η παιδική παράσταση με χειροποίητες κούκλες “Ντενεκεδούπολη”!
Η πιο συγκλονιστική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο, αγόρασαν και παρέδωσαν σχολικά είδη αποδεικνύοντας έμπρακτα πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα με την πάλη τους μπορούν να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα!


(σημείωση: η κυρία στη φωτογραφία που αποθέτει σχολικά είδη μαζί με τις αλλες τσαντες είναι από τους προχθεσινούς ναυαγούς)

Διαβάστε την ομιλία του μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Καλύμνου

Εκ μέρους της επιτροπής να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή και στήριξη της εκδήλωσης η οποία είναι μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Καλύμνου, με σκοπό να στηριχθούν οι οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τα υλικά που χρειάζονται για το σχολείο. Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν σήμερα θα μοιραστούν στα σχολεία ώστε να γίνει από το σχολείο στοχευμένος καταμερισμός.
Δεν θα μπορούσαμε όμως, πριν μιλήσουμε για την έννοια της αλληλεγγύης, να μην μιλήσουμε για το ζήτημα που βιώνουμε καθημερινά και που αυτές τις μέρες έγινε πιο έντονο. Αναφέρομαι στο ναυάγιο που έγινε στη περιοχή μας και στους πάνω από 20 νεκρούς ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.
Στο πνεύμα της αλληλεγγύης είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση όλο σχεδόν το νησί να συμμετέχει και να προσφέρει στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν στο νησί μας. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε αυτούς τους ανθρώπους, τους πρόσφερε ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα κάθε λογής, είδη πρώτης ανάγκης, ακόμα και σπίτια άνοιξαν για να υποδεχθούν και να ζήσουν στιγμές ανθρωπιάς. Οι ενέργειες αυτές έδωσαν ισχυρή απάντηση στα καλέσματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που ζητούν να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου.
Αγαπητοί συμπολίτες
Τα μάτια αυτών των ανθρώπων μας θύμισαν την ιστορία των παππούδων μας, όμως στα μάτια τους πρέπει να διακρίνουμε το δικό μας μέλλον. Ένα μέλλον που προδιαγράφεται δυσοίωνο αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για τους πολέμους και μάλιστα με τη δική μας ανοχή να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτούς. Οφείλουμε να δούμε τη πολιτική διάσταση της κατάστασης μιας και ο πόλεμος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άσκηση πολιτικής με άλλα μέσα.
Στις πλάτες των προσφύγων στηρίζεται όλο το κερδοσκοπικό παιχνίδι των καπιταλιστικών χωρών. Τους βομβαρδίζουν για να τους διώξουν από τις εστίες τους ώστε ανενόχλητοι να χαράζουν τους ενεργειακούς δρόμους, τους λυμαίνονται οι δουλέμποροι για να τους μεταφέρουν από τη μια χώρα στην άλλη. Στο τελικό προορισμό τους χρησιμοποιούν ως φτηνό εργατικό δυναμικό προς όφελος των εφοπλιστών, εργοστασιαρχών, του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα περιβόητα hot spot είναι κέντρα όπου θα γίνεται διαλογή των προσφύγων ανάλογα με τις επαγγελματικές τους ικανότητες ώστε κάθε χώρα που θα θέλει εργατικό δυναμικό με συγκεκριμένα προσόντα να επιλέγει από τις κατηγορίες που θα χωριστούν αυτοί οι άνθρωποι. Κάτι αντίστοιχο που γνώρισε η ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου όπου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης διάλεγαν αυτούς που μπορούσαν να δουλέψουν στα εργοστάσια της Γερμανίας και τους υπόλοιπους τους περνούσαν από τα κρεματόρια.
Η αύξηση της καταστολής, ο εγκλωβισμός ενός μεγάλου αριθμού τους στη χώρα μας, ενώ ο προορισμός τους είναι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η ενδυνάμωση της FRONTEX οδηγεί σε αύξηση των νεκρών μετατρέποντας την Μεσόγειο σε υγρό τάφο.
Απαιτούμε :
• Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας.
• Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
• Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου, της συνθήκης Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
• Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
• Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους.
• Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
• Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.
Για να έρθουμε στη δική μας εκδήλωση οφείλουμε να αναδείξουμε το ζήτημα της αλληλεγγύης ως το μοναδικό πλεονέκτημα και εργαλείο που διαθέτουμε απέναντι στη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται με οικονομικά μέσα στη χώρα μας.
Αλληλεγγύη σημαίνει συμπαράσταση σε δοκιμαζόμενους ανθρώπους (το ζήσαμε αυτές τις μέρες) σημαίνει αλληλοβοήθεια και ενότητα με ανθρώπους που έχουν κοινά συμφέροντα και στόχους. Το ζητούμενο λοιπόν, χωρίς φανφάρες, τυμπανοκρουσίες και υπερβολές, χωρίς προσωπικά οφέλη είναι να επιτευχθεί η αλληλοβοήθεια προς το συνάνθρωπο μας, χωρίς αυτό να αποτελέσει υποτίμηση και επαιτεία σε βάρος του. Μακριά από υποκριτικές φιλανθρωπίες και χορηγίες. Ταυτόχρονα η αλληλεγγύη έχει σκοπό να οργανώσει τον κόσμο για την επίτευξη στόχων που εξαλείφουν το πρόβλημα, τη δυσκολία και όχι στη λογική βραχυπρόθεσμων λύσεων.
Στη βάση αυτή ως εργατική τάξη, τη τάξη που παράγει όλο αυτό το πλούτο, που με τα δικά μας χέρια δημιουργούνται ότι βλέπουμε γύρω μας, έχουμε το κοινό συμφέρον να απολαύσουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε. Αυτό θα το πετύχουμε εάν δεν κάνουμε εκπτώσεις στα δικά μας δικαιώματα, στα δικά μας όνειρα, αν δεν υποχωρούμε και επαναπαυόμαστε σε λύσεις από άλλους δήθεν ανώτερους, αν είμαστε ενήμεροι (γιατί η γνώση είναι δύναμη), αν είμαστε οργανωμένοι.
Τους επόμενους μήνες θα ενταθεί η επίθεση που δεχόμαστε και θα ζήσουμε το ξεριζωμό από το ίδιο μας το σπίτι μιας και οι κατασχέσεις ακόμα και πρώτης κατοικίας θα είναι φαινόμενο που θα σαρώσει την κοινωνία, οι διακοπές στο νερό στο ηλεκτρικό και σε άλλα κοινωνικά αγαθά θα είναι σε καθημερινή βάση. Οργανωμένοι, συντονισμένοι σε λαϊκές επιτροπές μπορούμε να τους σταματήσουμε. Έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλύμνου έβαλε ως μέλημα της την παιδεία, την υγεία και τη στέγη. Καλούμε όλους εσάς να συνδράμετε με την παρουσία σας, με τη μαχητικότητα σας στους αγώνες που θα έρθουν.
Να μην μείνει κανείς χωρίς φως, νερό, στέγη.
Να μην μείνει κανείς χωρίς φάρμακα, περίθαλψη.
Να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς εκπαίδευση.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!