Πρόγραμμα Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων (21-11-2015) & Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Εθνικής Αντίστασης (22-11-2015)

Καθ’όλη τη διάρκεια της κατοχής, 1941-1944,  ο ελληνικός λαός προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και προκάλεσε σοβαρά πλήγματα στα κατοχικά στρατεύματα , μέσω των αντάρτικων οργανώσεων.

Η Ελληνική Πολιτεία για να αποδώσει έμπρακτα την οφειλόμενη από το έθνος τιμή στους πολεμιστές , τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα  του Ιερού Εθνικού Αγώνα , καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285 \1985 ετήσιο Πανελλαδικό Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης την Επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου.

        
Η εφετινή επέτειος της Εθνικής Αντίστασης θα εορταστεί  σε όλη την επικράτεια  την  Κυριακή  22 Νοεμβρίου 2015. 

Το πρόγραμμα  εορτασμού για το νησί της Καλύμνου περιλαμβάνει τις  παρακάτω  εκδηλώσεις:

1.    Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας  μέχρι και τη δύση του ηλίου της 22ας  Νοεμβρίου 2015, όλων των καταστημάτων, δημοσίων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2.    Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των  Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών  κατά τις βραδινές ώρες  της 22ας Νοεμβρίου 2015.

΄Ωρα 10.30: Τέλεση  Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ.Παΐσιου, συμπαραστατούμενου από ολόκληρο τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως.
           
O   Πανηγυρικός της Ημέρας θα εκφωνηθεί από τον κ. Κωστούλη Λάμπρο, δάσκαλο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως  Καλύμνου.

Ώρα 11.00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην  Κεντρική πλατεία από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές,  από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς  και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα  θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Στην ανωτέρω επίσημη δοξολογία και στις λοιπές εκδηλώσεις του προγράμματος καλούνται να παραστούν :
      
Ο Λαός της Καλύμνου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος, οι Βουλευτές Δωδ/σου, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, ο Διοικητής του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Ειρηνοδίκης, πρώην Βουλευτές, πρώην και τέως Δήμαρχοι, ο Δ/της του Τ.Ε. Καλύμνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο Λιμενάρχης, ο Αερολιμενάρχης, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Εκπρόσωποι Πολιτικών Παρατάξεων, οι Προϊστάμενοι ΝΠΔΔ και ΙΔ, Οργανισμών, Τραπεζών, ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Α.Ν. ο εκπρόσωπος του ΠΕΑΕΑ, ο εκπρόσωπος του ΠΣ ΠΕΣΜΑ, ο εκπρόσωπος του  Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών της  Περ/κής Ενότητας Καλύμνου,  οι ΄Εφοροι  Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι των Δ.Σ. Συλλόγων, Σωματείων, Επαγγελματικών Οργανώσεων και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Η αναφορά στα παραπάνω αποτελεί επίσημη πρόσκληση στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας. 

Τελετάρχης των εορταστικών εκδηλώσεων ορίζεται ο κ. Διακομιχάλης Βασίλειος, δημοτικός υπάλληλος.
Βοηθός τελετάρχη ορίζεται ο κ. Χαλιπήλιας Ιωάννης, Δημοτικός Υπάλληλος
Τα σχετικά με την εκκλησιαστική τελετή παρακαλείται να επιμεληθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Για την τήρηση της τάξης  έξω από τον Ναό και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων παρακαλείται να  φροντίσει το Α.Τ.Καλύμνου .
Τιμές παρακαλούνται να αποδώσουν το άγημα 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου και η  Δημοτική Φιλαρμονική Καλύμνου.
                                                                                                                  
Ε.Π.
O   ΕΠΑΡΧΟΣ 
ΘΕΜΕΛΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ         


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!