Θετικός ο Ντάισελμπλουμ στη δημιουργία «μίνι Σένγκεν»

Η δημιουργία μιας ζώνης «μίνι Σένγκεν» με την Γερμανία, την Σουηδία, την Αυστρία και το Βέλγιο για την αντιμετώπιση της εισροής προσφύγων είναι μια λύση που πρέπει να εξεταστεί, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Financieele Dagblad.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η καλή συνεργασία στην Ευρώπη είναι απαραίτητη για την αποτροπή δημιουργίας μια μίνι ζώνης Σένγκεν, αναφέρει o ραδιοφωνικός σταθμός BNR.

Κάτι που δεν είναι του παρόντος, σύμφωνα με τον Ολλανδό αξιωματούχο. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν κάνουν αυτό που πρέπει σε σχέση με την προσφυγική κρίση. Και χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν την σωστή ταυτοποίηση των αιτούντων άσυλο.

«Δεν είμαι αισιόδοξος,» λέει ο Ντάισελμπλουμ, όταν ρωτήθηκε αν η δημιουργία της μίνι Σένγκεν τελικά θα αποφευχθεί.

«Θα πρέπει να επενδύσουμε ταυτόχρονα σε καταυλισμούς φιλοξενίας και στον έλεγχο των συνόρων. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, οι χώρες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους για την προστασία των κοινοτήτων τους. Η Ευρώπη έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και με πονά να το λέω αυτό».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Financieele Dagblad, Ρικ Βίνκελ, ο οποίος συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες, η λίστα των χωρών που παρέθεσε ο Ντάισελμπλουμ δεν είναι καθόλου λογική.

«Αναφέρει την Σουηδία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Γερμανία. Η Σουηδία αποτελεί αξιοθαύμαστη αναφορά αφού η Δανία βρίσκεται στη μέση της διαδρομής. Δεν είναι λογικό και από αυτό συμπεραίνω ότι αποτελεί απλά μια απειλή, προς το παρόν».

πηγή: http://www.cnn.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!