Ερευνες για δύο υπόπτους ως τζιχαντιστές σε Λέσβο και Κάλυμνο

Ένας από τους δύο Σύρους ισχυρίζεται ότι ήταν στρατιώτης στον συριακό στρατό από όπου όμως λιποτάκτησε...

Σε συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές αρχές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη έρευνες για δύο υπόπτους οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες που μεταδόθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ανέφεραν ότι άντρες του Λιμενικού στην Κάλυμνο προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου από τη Συρία, στο κινητό του οποίου εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο με οπλισμό και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ενώ υπάρχουν και αναφορές που τονίζουν ότι πρόκειται για διακινητή και όχι για Σύρο πρόσφυγα. Για την ώρα ο ύποπτος κρατείται στο Λιμεναρχείου Καλύμνου, ενώ στο νησί έφτασε το βράδυ και κλιμάκιο της ΕΥΠ με αραβόφωνο μεταφραστή προκειμένου να του πάρουν κατάθεση. Ωστόσο, ανώτερες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το λιμεναρχείο Καλύμνου που να έχει σχέση με ισλαμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ακόμη ότι δύο διακινητές αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου όπου νωρίτερα είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων και πως τα συγκεκριμένα άτομα κρατούνται στο λιμεναρχείο Καλύμνου.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό πως οι ελληνικές αρχές ασχολούνται με την περίπτωση ενός ακόμη πρόσφυγα από την Συρία στο κινητό του οποίου βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα και ο οποίος βρίσκεται στην Μόρια της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Σύρος έφτασε την Δευτέρα μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία στην Λέσβο και οδηγήθηκε στο κέντρο υποδοχής στην Μόρια. 

Εκεί, στον έλεγχο που του έγινε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στον κινητό του φωτογραφίες του ίδιου με όπλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σύρος ισχυρίζεται ότι ήταν στρατιώτης στον συριακό στρατό από όπου όμως λιποτάκτησε και πέρασε όπως αναφέρει στον «ελεύθερο συριακό στρατό» με τον οποίο είχε λάβει μέρος σε μάχες.

Ο πρόσφυγας εξετάζεται από κλιμάκιο της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με τον ISIS ή όχι. 

Πηγή: http://www.protothema.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!