Ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας προς εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενων στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας προς εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενων αλλοδαπών προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ξύλινο σκάφος περίπου 9 μέτρων στο οποίο επέβαιναν 47 έως50 πρόσφυγες, ανατράπηκε και βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν Ναυαγοσωστικό και Περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, ΕλικόπτεροSuper Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, Πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX και ιδιωτικά σκάφη, έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, σώοι είκοσι έξι (26) πρόσφυγες, από τους οποίους οι εικοσιτέσσερις (24) έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λέρου και δύο ανήλικα παιδιά διακομίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με Ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο Σάμου. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί οι σοροί δώδεκα (12) προσφύγων (4 άνδρες 2 γυναίκες και 6 παιδιά).

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι εντάσεως 4 BF.

Κατά δήλωση των διασωθέντων εξακολουθούν να υπάρχουν δέκα (10) έως δεκατρείς (13) αγνοούμενοι πρόσφυγες. Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος εκ μέρους των στελεχών του Σώματος εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη για το τραγικό περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά.

Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές συνεπικουρούμενες και από τον FRONTEX καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση στη θάλασσα. Αναζητείται όμως διεθνής παρέμβαση για τον έλεγχο και την πρόληψη στα σημεία επιβίβασης ώστε να αποτρέπεται η πλεύση πλωτών φερέτρων στο Αιγαίο.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!