Αυστραλία: Εφοδος σε σπίτι που φέρεται να έχει ιδιοκτήτη το δημιουργό του Bitcoin

Η ταυτότητα του προσώπου που δημιούργησε το νόμισμα του κυβερνοχώρου Bitcoin, καλύπτεται εδώ και έξι χρόνια από πέπλο μυστηρίου.

Ωρες μετά το δημοσίευμα του διαδικτυακού τεχνολογικού περιοδικού Wired ότι εντόπισε το δημιουργό του Bitcoin, σε κατοικία του Σίδνεϊ, η Αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία μαζί με «ράμπο» της Εφορίας, πραγματοποίησε έφοδο στο ακίνητο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον Craig Steven Wright. Ονομα που το Wired αλλά και η ιστοσελίδα Gizmodo αναφέρουν ως πιθανή πραγματική ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin, που εικάζεται ότι κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto.

Η υπόθεση για την οποία οι Αυστραλιανές αρχές τηρούν άκρα μυστικότητα κάνοντας μόνον λόγο για εκκαθαριστική επιχείρηση, προσέλαβε διαστάσεις «αστυνομικού θρίλερ», καθώς οι χρήστες του διαδικτύου στοιχηματίζουν ότι θα αποκαλυφθούν, ακόμη και λόγω χρεών στην εφορία, τα ίχνη του δημιουργού του Bitcoin, του νομίσματος που αναμένεται το 2030 να καταλάβει την έκτη θέση μεταξύ των παγκόσμιων αποθεματικών νομισμάτων και που επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές, χωρίς τη χρήση εμπορικών τραπεζών ως μεσαζόντων.

«Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε με βεβαιότητα ότι το μυστήριο λύθηκε. Δύο εκδοχές επικρατούν: είτε ονομάζεται Ράιτ ο εφευρέτης του Bitcoin, ή ένας πανούργος φαρσέρ θέλει αυτό να πιστέψουμε», έγραψαν στο Wired οι εμπειρογνώμονες Andy Greenberg και Gwern Branwen, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και εφημερίδες όπως οι New York Times αλλά και το Newsweek προσπάθησαν μάταια να ξεσκεπάσουν το δημιουργό του Bitcoin.

ΠΗΓΗ:REUTERS,RT,ert


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!