Οριστική κατάρρευση συνομιλιών ΕΕ-Ρωσίας για εμπορική συμφωνία με την Ουκρανία

Οριστικά κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, όπως ανέφερε η Κομισιόν διά στόματος Cecilia Malmström, σχετικά με τις αντιρρήσεις της Μόσχας για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Κιέβου.

Η κατάρρευση των συνομιλιών επήλθε όταν η ΕΕ αποφάσισε να επεκτείνει τις κυρώσεις προς τις Ρωσία ως το τέλος του Ιουλίου - επειδή το Κρεμλίνο δεν εφήρμοσε όλους τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι για την ΕΕ ήταν η μονομερής αναστολή της εμπορικής συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας από τη μεριά της Μόσχας που "προσθέτει ένα στοιχείο πολιτικής πίεσης και αντιφάσκει με τους όρους που τέθηκαν στις διακηρύξεις του Μινσκ".

Οι συζητήσεις κρατούν από τον Ιούλιο του 2014 και έχουν εκτυλιχθεί σε 23 συναντήσεις. "Ξοδέψαμε 18 μήνες σε εκτεταμένες συζητήσεις" για να προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανησυχίες της Ρωσίας αναφορικά με την εμπορική συμφωνία, είπε η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ. "Εξεπλάγην από την απόφαση του Προέδρου Πούτιν στις 16 Δεκεμβρίου να αναστείλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εμπορική συμφωνία της χώρας του με την Ουκρανία", πρόσθεσε.

πηγή: http://www.zougla.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!