Επιβάλλεται φόρος στο κρασί - εκδόθηκε η υπουργική απόφαση

Του Σπύρου Δημητρέλη ... Από την Πρωτοχρονιά επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του νόμου στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων ορίζει ότι από την 1/1/2016 επιβάλλεται φόρος 20 λεπτών ανά λίτρο κρασιού, που μεταφράζεται σε 15 λεπτά ανά φιάλη των 750 ml.

Από την επιβολή του φόρου εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο περίπου 55 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία θα λειτουργήσουν ως ένα από τα ισοδύναμα μέτρα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το άλλο ισοδύναμο είναι η επιβολή ειδικού τέλους 5 λεπτών στη στήλη κάθε τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑ, το οποίο επίσης αναμένεται να ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και στο τσίπουρο που παράγεται από μικρούς ποτοποιούς στην Ελλάδα αφήνει ο κοινοτικός Επίτροπος Pierre Moscovici σε απάντηση που έδωσε μετά από ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. 

πηγή: http://www.capital.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!