Παλιά τους τέχνη... κόσκινο

Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας ... Αποφασισμένη να «τελειώνει» το ταχύτερο δυνατόν με το προσφυγικό πρόβλημα είναι η γερμανική κυβέρνηση και οι γείτονες-«δορυφόροι» της, όπως προκύπτει τόσο από τη σκληρή στάση της στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Πέμπτης όσο και από τις «διαρροές» στον γερμανικό Τύπο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου.

Χτες, το περιοδικό Focus αποκάλυψε ότι Βερολίνο και Βιέννη επεξεργάζονται από κοινού μια πρόταση νόμου για το άσυλο, που όμως θα έχει ισχύ σε όλη την Ε.Ε.την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε ο Πέτερ Αλτμάγερ, γενικός διευθυντής της καγκελαρίας, στον οποίο η Ανγκελα Μέρκελ έχει αναθέσει την επίβλεψη της προσφυγικής κρίσης – για να παρακάμψει, όπως λένε οι κακές γλώσσες, τον «σκληρό» εσωκομματικό αντίπαλό της και υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ο Αλτμάγερ δήλωσε μάλιστα ότι συνεργάζεται στενά γι’ αυτό το θέμα με τον Αυστριακό «ομόλογό» του (υπουργό παρά τη καγκελαρία) Γιόζεφ Οστερμαγερ, προσθέτοντας ότι σύντομα θα προσεγγίσουν και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία.

Τι θα περιλαμβάνει ένα τέτοιο νέο πανευρωπαϊκό σύστημα ασύλου;

Ο Αλτμάγερ δεν άνοιξε όλα τα χαρτιά του, αλλά το Focus αναφέρει πως επίκεντρο παραμένει η λειτουργία των περίφημων hot spots –τα «κέντρα καταγραφής», αλλά και κράτησης- σε Ελλάδα και Ιταλία.

Το δεξί χέρι της Μέρκελ είπε συγκεκριμένα πως στα hot spots θα πρέπει να λαμβάνεται «μια βασική απόφαση σχετικά με το εάν κάποιος χρειάζεται προστασία».

Κοινώς, στα κέντρα αυτά θα «φιλτράρονται» οι μετανάστες και θα ξεδιαλέγονται οι αιτούντες άσυλο και όσοι δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης της Ε.Ε., με τις περίφημες «ποσοστώσεις» μεταξύ των κρατών-μελών.

Εκείνοι για τους οποίους η απόφαση θα είναι πως χρειάζονται προστασία «θα ανακατανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. βάσει μιας φόρμουλας και τότε το υπάρχον σήμερα σύστημα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου σε κάθε χώρα» θα αναλαμβάνει να τους διαχειριστεί, πρόσθεσε.

Ολοι οι υπόλοιποι θα κρατούνται έως ότου απελαθούν.

Εκεί είναι το «κλειδί» - στους κοινούς κανόνες επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου οι οποίες θα υποβάλλονται στα hot spots που δημιουργεί η Ε.Ε., ή στη «διεθνή κοινότητα» γενικά, και στο μπλοκάρισμα των ανεπιθύμητων στις χώρες εισόδου, αλλά και στην κοινή κατανομή του οικονομικού βάρους (και άρα των κοινοτικών κονδυλίων) σε όλα τα κράτη-μέλη.

Εκεί ταιριάζουν άλλωστε και οι απειλές της Γερμανίας ότι θα διακοπεί η κοινοτική χρηματοδότηση προς τις χώρες που αρνούνται πεισματικά να δεχθούν πρόσφυγες – όπως π.χ. η Ουγγαρία και η Σλοβακία.

Το πρόβλημα της Γερμανίας είναι πως σήμερα υπάρχουν μόνο δύο τέτοια κέντρα που λειτουργούν κανονικά από τα 11 που είχαν προβλεφθεί, ενώ τη χρονιά που κλείνει η χώρα θα δεχτεί συνολικά –άθελά της φυσικά, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του «βαλκανικού διαδρόμου»- ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, που στην πλειονότητά τους εισήλθαν μέσω της γειτονικής Αυστρίας.

Και το Βερολίνο θέλει πάση θυσία να διακόψει τις ροές και αφού «φιλτράρει» τους πρόσφυγες από τους «οικονομικούς μετανάστες», να τους προωθεί κατευθείαν προς τα διάφορα κράτη-μέλη.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της... προλείανσης για τη νέα αντιμεταναστευτική πολιτική, η εφημερίδα Welt am Sonntag αποκάλυψε χτες ότι το «Ισλαμικό κράτος» έκλεψε «δεκάδες χιλιάδες» μη συμπληρωμένα διαβατήρια, αλλά και τις απαραίτητες σφραγίδες και μηχανήματα από κυβερνητικά κτίρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από οικονομικούς μετανάστες ή δήθεν πρόσφυγες προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη.

Η Welt επικαλείται «δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών» και τονίζει ότι η οργάνωση πουλάει αυτά τα «γνήσια-πλαστά διαβατήρια» στη μαύρη αγορά από 1.000 μέχρι 1.500 ευρώ.

Πιστός στο πνεύμα τού «μακριά από μας», ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαντόνισε ότι θα επιταχύνει τις μαζικές απελάσεις όσων μεταναστών και προσφύγων δεν δικαιούνται άσυλο - υιοθετώντας έτσι έναν πολύ σκληρότερο τόνο απέναντι στους μετανάστες, υπό την πίεση των «σκληρών» του Λαϊκού Κόμματος.

«Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι όλοι οι πρόσφυγες πράγματι δικαιούνται να τους χορηγηθεί άσυλο. Επομένως, πρέπει να εντείνουμε τις απελάσεις», είπε ο Φάιμαν στην εφημερίδα Österreich.

Υπουργοί του Λαϊκού Κόμματος τονίζουν ότι η χώρα φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της και ποντάρουν στα νέα μέτρα «ελέγχου και διαχείρισής» τους στα σύνορα με τη Σλοβενία για να τους αποθαρρύνουν και να μειώσουν τις ροές.

Το ακροδεξιό κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ), που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, βλέπει στο μεταξύ τα ποσοστά του να αυξάνονται χάρη σε προτάσεις του όπως η ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα της Αυστρίας.

Το εθνικιστικό κόμμα εμφανίζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις να είναι πλέον η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, με ποσοστά από 31% ως 33%!

Στην ουσία ο «κεντροαριστερός» Φάιμαν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με την «κεντροδεξιά» Μέρκελ, που πιέζεται έντονα από τους δικούς της ξενοφοβικούς και αντι-ισλαμιστές δεξιούς συμμάχους, και ιδιαίτερα από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU).

Μιλώντας στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η «στριμωγμένη» στις δημοσκοπήσεις Μέρκελ δεσμεύτηκε να «μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων» τους οποίους υποδέχεται η Γερμανία, στην προσπάθειά της να αποκρούσει τις βολές των συμμάχων της.

Το «μαγείρεμα» καλά κρατεί...

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Για «ωραιοποιημένα» στοιχεία στη συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, προκειμένου να στηριχτεί η υπόθεση ότι η ευρω-τουρκική συμφωνία αποδίδει ήδη καρπούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα, καταγγέλλει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το Spiegel.

Κατηγορεί συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι... μαγείρεψε τα στοιχεία που παρουσίασε στη σύνοδο κορυφής:

Η έκθεση με την οποία ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει να πουλήσει τις επιτυχίες της πολιτικής του, είναι στην καλύτερη περίπτωση παραπλανητική, ενώ υπάλληλοι της Επιτροπής τη θεωρούν “κατασκευασμένη”», αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Από τη μία πλευρά η έκθεση περιλαμβάνει αντιφατικά στοιχεία για την εξέλιξη των προσφυγικών αριθμών και από την άλλη πλευρά τα στοιχεία δεν συμφωνούν με αυτά της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ιδιαίτερα αισθητή είναι η αντίφαση για τις 14 Δεκεμβρίου: “Τη Δευτέρα έφτασαν 5.005 άτομα στα ελληνικά νησιά”, αναφέρεται στην εσωτερική ημερήσια αναφορά της UNHCR, “αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων σε μία ημέρα από τις 7 Νοεμβρίου”. Η έκθεση της Επιτροπής, αντιθέτως, καταγράφει για την Ελλάδα την ίδια μέρα 1.906 αφίξεις από την Τουρκία. 

«Συγχωρήστε μου το λογοπαίγνιο, αλλά οι αριθμοί είναι τουρκοποιημένοι» (σ.σ. χρησιμοποιεί τον γερμανικό όρο «getuerkt», δηλαδή «πειραγμένοι»), δηλώνει στο Spiegel υψηλόβαθμος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Στην πραγματικότητα βλέπουμε από ημέρα σε ημέρα μεγάλες διακυμάνσεις. Και κανένας δεν μπορεί να πει αξιόπιστα εάν αυτό σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες ή αν η Τουρκία πράγματι κάνει κάτι εναντίον των διακινητών»...

πηγή: http://www.efsyn.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!