Η MOAS στην Κάλυμνο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Στο λιμάνι της Καλύμνου την ημέρα των Θεοφάνιων βρέθηκε το ναυαγοσωστικό σκάφος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΜΟΑS.

Ένα σκάφος κατάλληλα εξοπλισμένο που θα περιπολεί και θα εκτελεί πλόες στο Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή του Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, για να συλλέγει πρόσφυγες και μετανάστες.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό σχέδιο του Λιμενικού Σώματος και το λειτουργικό του κόστος, που σε μηνιαία βάση ανέρχεται στο ποσό των 330,00 χιλιάδων ευρώ, καλύπτεται από ιδιωτικά χρήματα. Το πλήρωμα του σκάφους είναι δέκα άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα για την εκτέλεση αυτής της υπηρεσίας.
Διευθυντής της "MIGRANT OFFSHORE AID STATION" (MOAS) είναι ο κύριος Martin Xuereb από την Μάλτα, απόστρατος στρατηγός.
Στην εξεύρεση και ένταξη του σκάφους στο επιχειρησιακό σχέδιο του Λιμενικού Σώματος βοήθησε ο τέως Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης μαζί με τον Νίκο Παπαδάκη την Κάσο. Ο κύριος Παυλίδης μαζί με τον Μητροπολίτη κύριο Παΐσιο και παρουσία των τοπικών αρχών μετά τον Αγιασμό των Υδάτων επισκέφτηκαν το σκάφος, το οποίο ευλόγησε ο Μητροπολίτης, ενώ ο κύριος Martin Xuereb έκανε ενημέρωση τόσο για την MOAS όσο και για το σκοπό του συγκεκριμένου σκάφους.

πηγή: http://www.tominews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!