Δεμένα τα πλοία στις 20-21 Ιανουαρίου λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 06.00 της 20ής Ιανουαρίου έως τις 06.00 της 22ας Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) την Τρίτη, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Δεν εξαιρούνται από την απεργία τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Επιπλέον αποφάσισε την αμέσως επόμενη της κινητοποίησης εβδομάδα να πραγματοποιηθεί νέα 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης.

H ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της ζητά από την κυβέρνηση να «πάρει πίσω το νομοσχέδιο» σημειώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη. Καταργεί στην ουσία το κράτος πρόνοιας και βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Δεν διαλύεται μόνο το αρχαιότερο ταμείο της χώρας και το δεύτερο ασφαλιστικό ταμείο σε όλη την Ευρώπη, το ΝΑΤ, του οποίου η σύσταση, η αυτονομία και η λειτουργία του αποτελεί αναγκαία και επιβεβλημένη προϋπόθεση, λόγω της ιδιομορφίας του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά όλο το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τινάζεται στον αέρα, με άγνωστες τις τελικές αλλά βέβαιες τις καταστροφικές επιπτώσεις σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων, ανεξάρτητα από ειδικότητα, ιδιότητα ή κοινωνική τάξη».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «καλούμε όλους, συνταξιούχους και μη, όλων των φορέων, για αγωνιστική συμπόρευση για έντιμους και δίκαιους αγώνες. Όλοι μαζί στην προειδοποιητική 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στις 20 και 21 Γενάρη 2016, την επόμενη εβδομάδα 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης και με περαιτέρω κλιμάκωση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα και την απόσυρση του κοινωνιοκτόνου νομοσχεδίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!