ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ: ΟΧΙ της Επιστημονικής Κοινότητας στο τερατούργημα του νέου Ασφαλιστικού.

Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό ζητούν επιστημονικοί φορείς της Δωδεκανήσου. 

Με κοινή δημόσια παρέμβαση επιστημονικών φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο απορρίφθηκε ομόφωνα, με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο θα επιφέρει τραγικές επιπτώσεις στο σύνολο των επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών. Ενδεικτικά αναφέρονται:

-Ανάγει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών με υπέρογκους συντελεστές (38,45%) επί του φορολογητέου εισοδήματος ενός αυτοαπασχολούμενου οι οποίες σε συνδυασμό με το ισχύον φορολογικό καθεστώς οδηγεί στην αφαίμαξη του 70% του φορολογητέου εισοδήματος  (χωρίς τον υπολογισμό των υπόλοιπων φοροδοτικών υποχρεώσεων, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης 2-4% εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ,  κτλ).

- Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε σοβαρή μείωση των συντάξιμων αποδοχών παρά την αύξηση των ηλικιακών ορίων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση.

- Δεν συνοδεύεται από οποιαδήποτε αναλογιστική μελέτη, ώστε να είναι σαφές με ποιον τρόπο συνεισφέρουν οι επιμέρους κλάδοι ασφαλισμένων και εν τέλει τον ορίζοντα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, όπως βέβαια και σε ποιό αναπτυξιακό και μακροοικονομικό σχέδιο εντάσσεται η πρόταση διαμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος.

- Μετά την κλοπή μεγάλου μέρους  των αποθεματικών των ταμείων με το περίφημο PSI το 2012 και τη γενικότερη αναποτελεσματική τους διαχείριση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται πάλι να πληρώσουν «τα σπασμένα» για το Ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας.

Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελευθέρων επαγγελματιών και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην είσοδο στο επάγγελμα για τους νέους, εντείνοντας το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Το ασφαλιστικό πρέπει να στηρίζεται στη αρχή της ανταποδοτικότητας, με το παρόν νομοσχέδιο οι ασφαλισμένοι διαφορετικού φορολογητέου εισοδήματος  θα καταβάλλουν  ασφαλιστικές εισφορές  τεράστιας απόκλισης  και ύψους  και η λήψη των συντάξιμων αποδοχών θα είναι σχεδόν η ίδια !    

Η φοροδιαφυγή αντί να παταχθεί , για κάποιους ίσως γίνει τρόπος επιβίωσης.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση ότι με τα σημερινά δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων αδυνατεί να ανταποκριθεί ή καλύπτει πολύ οριακά τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις .Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας ιδιαίτερα για την περιφέρεια  αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.  Η επιβολή των νέων δυσβάστακτων μέτρων  όχι μόνο δεν θα επιλύσει το Ασφαλιστικό ζήτημα αλλά θα επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

Καλούμε τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις που έχουν  ήδη αποφασιστεί και δηλώνουμε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των πρωτοβουλιών που θα ληφθούν, έως την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό. 

2016 01 16 0 40 29

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!