Τέλος η Σένγκεν για την Αυστρία: Η λαθρομεταναστευτική κρίση αλλάζει την Ε.Ε.

ΦΑΙΜΑΝ: «ΑΦΟΥ Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ»

Η Αυστρία  γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. η οποία αναστέλλει επίσημα την συνθήκη Σένγκεν εξαιτίας της λαθρομεταναστευτικής κρίσης, κρίση η οποία τροφοδοτείται κυρίως από την Τουρκία, η οποία διώχνει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από το έδαφός της.

Τα κύματα των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων που περνούν μέσα από την Ελλάδα, -η οποία διατηρεί τα  σύνορά της ορθάνοικτα-  προς την Ευρώπη οδήγησε την Αυστρία να ξεκαθαρίσει μέσω  δηλώσεων του Αυστριακού καγκελάριου Φάιμαν ότι αναστέλλει  ολοκληρωτικά την συνθήκη (τουλάχιστον για ένα μικρό αλλά απροσδιόριστο διάστημα, αλλά τίποτα μονιμότερο του προσωρινού) για να ελέγξει με αυτόν τον τρόπο τις ροές των λαθρομεταναστών στα εδάφη της.

«Όποιος έρχεται στην χώρα μας θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά στα σύνορα» δήλωσε σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα ο Φάιμαν, ο οποίος είπε ακόμη «ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν πιο αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι ενώ θα διώκονται εκτός της χώρας όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά».

«Σε κάθε σημείο συνοριακού ελέγχου, κάθε ένας που φθάνει θα πρέπει να δείχνει ένα κανονικό και νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο στις αυστριακές αρχές» είπε ο Φάιμαν, προσθέτοντας ότι «αφού η ΕΕ δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα, οι χώρες μέλη θα πρέπει να ξεκινήσουν να ελέγχουν οι ίδιες τα δικά τους εθνικά σύνορα», κάτι άγνωστο βέβαια για την Ελλάδα η οποία αρνείται πεισματικά να προβεί στην υιοθέτηση οποιασδήποτε πολιτικής αποτροπής ή πρόληψης εισόδου αλλοδαπών στο έδαφός της. .

Η Αυστρία μάλιστα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει και τον Στρατό για να σταματήσει τους λαθρομετανάστες  από το να μπαίνουν στην χώρα.

Πάντως η απόφαση αυτή της αυστριακής κυβέρνησης ουσιαστικά θέτει εκτός ισχύος την συνθήκη Σένγκεν, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την βασική της λειτουργία που είναι η ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών που  υπόκεινται σ' αυτήν χωρίς κανέναν έλεγχο στα σύνορα.

Πάντως μέσα στην εβδομάδα και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία ανέστειλαν και αυτές την συνθήκη και επαναλειτούργησαν τους συνοριακούς ελέγχους.

Σε ότι αφορά την Αυστρία, η σημερινή δήλωση του καγκελάριου Φάιμαν και η απόφαση για υιοθέτηση πιο σκληρής στάσης στο θέμα των συνοριακών ελέγχων και της συνθήκες Σένγκεν είναι προφανώς αποτέλεσμα πιέσεων που δέχεται και από την αντιπολίτευση, η οποία επιμένει σε πιο δραστικές λύσεις έως και το κλείσιμο των συνόρων για τους λαθρομετανάστες.

Η  απόφαση της Αυστρίας, αποτελεί ένα ακόμα δυνατό χτύπημα στην συνθήκη Σένγκεν, η οποία θεωρείται το πιο βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής ενοποίησης ή αλλοτρίωσης των εθνών όπως τελικά εξελίχθηκε.

Και η θέση της Αυστρίας -όχι μόνο η γεωγραφική- είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος κρίκος καθώς καταλαμβάνει κομβικό σημείο στην Κεντρική Ευρώπη, ουσιαστικά αποτελεί το σημείο σύνδεσης Βορά-Νότου.

πηγή: http://www.pronews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!