Η ιταλική μαφία βγάζει εκατ. από τους πρόσφυγες -Πώς εκμεταλλεύεται την κρίση

Εμπόριο ναρκωτικών, προστασία σε μαγαζιά, όπλα, απειλές και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών είναι μερικές από τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες της μαφίας της Σικελίας. Μέσα σε όλα αυτά «ανοίχτηκαν» νέοι ορίζοντες στην ιταλική μαφία, με τη μετανάστευση να τους φέρνει εκατομμύρια.

Οι «εγκέφαλοι» έχουν ήδη προχωρήσει σε υπεξαίρεση μισού εκατομμυρίου ευρώ, που προορίζονταν για την καλύτερη διαβίωση των μεταναστών, που φτάνουν στα νότια της χώρας, σύμφωνα με το Unilad.

Παράλληλα, γίνεται εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων, με τους μαφιόζους να τους εμπλέκουν με το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ οι γυναίκες πέφτουν θύματα στο σύστημα της πορνείας. Αυτό που τους δίνεται ως αντάλλαγμα είναι προστασία και ελάχιστα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες.

«Οταν έφτασα στο Παλέρμο, στη συγκεκριμένη γειτονιά μπορούσαν να πουλούν μόνο οι Ιταλοί. Όμως, σύντομα, εξασφαλίστηκε και στους Νιγηριανούς άδεια, καθώς συμφέρει τα αφεντικά, μιας και τα χρήματα που συγκεντρώνουμε καταλήγουν στις δικές τους τσέπες», αναφέρει ο Γουίλι, ο οποίος έφτασε στην ιταλική πόλη και πολύ γρήγορα έγινε έμπορος ναρκωτικών.

Οι μετανάστες, που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής, θα προτιμήσουν μια ζωή μέσα στην παρανομία υπό τη μαφία, παρά κλεισμένοι μέσα στη νομιμότητα του κράτους, που ετοιμάζει την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Ο εισαγγελέας της Κατάνια, Καρμέλο Ζουκάρο κατηγορεί τη μαφία πως εισβάλλει στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, παίρνοντας στα χέρια τους τη λειτουργία και την προμήθειά τους. Η αλήθεια, ωστόσο, όπως τονίζει είναι πως αυτά που ξοδεύουν από τα χρήματα, που προορίζονται γι' αυτόν τον σκοπό, είναι ελάχιστα, με τα περισσότερα να καταλήγουν στα δικά τους ταμεία.

Εγγραφα της αστυνομίας, την ίδια στιγμή, σημειώνουν πως η μαφία έχει εμπλακεί και με το εμπόριο ανθρώπων, αναπτύσσοντας σχέσεις με δουλέμπορους στις χώρες της Αφρικής. Γι΄ αυτό φροντίζουν να φτάνουν πρόσφυγες στην Ιταλία ξεκινώντας έναν φαύλο κύκλο.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!