Συνέχεια ενημέρωσης για την επιχείρηση διάσωσης στην Καλόλιμνο

Στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας διακλαδικής επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, που διεξάγεται από πρώτες πρωινές ώρες σημερα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Καλολίμνου, υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., γνωστοποιείται ότι ακόμη μία (01) σορός γυναικός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης, μετά το σημερινό ναυάγιο ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα (22 άνδρες και 04 γυναίκες) και έχουν περισυλλεγεί 35 σοροί (17 γυναίκες, 7 άνδρες και 11 παιδιά).
Προς υποβοήθηση των ερευνών πενταμελές (05) κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Α/Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έχει ήδη φτάσει στην Κάλυμνο με ελικόπτερο που διετέθη από το ΓΕΕΘΑ και θα μεταβεί στο σημείο του ναυαγίου προκειμένου συνδράμει στις προσπάθειες εντοπισμού περαιτέρω αγνοουμένων.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τις αρμόδιες κυβερνητικές δομές προκειμένου σταθμιστεί η ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον.
Με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, ο συντονισμός της επιχείρησης στην Καλόλιμνο έχει ανατεθεί στον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου.
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Πηγή: http://www.hcg.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!