Νίνα Γεωργιάδου, μέλος Ομάδας Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Καλύμνου: Θα συνεχίσουμε να είμαστε όρθιοι

Η εκπαιδευτικός Νίνα Γεωργιάδου μιλάει Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7 και την Πόλυ Χατζημάρκου: ‘Οι πρόσφυγες δεν έχουν δρόμο γυρισμού, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σ’ αυτό που θεωρούν ότι βρίσκεται μπροστά, κι αυτό μπορεί να είναι ακόμα και ο πάτος της θάλασσας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε όρθιοι…’.

«Η αποτύπωση μιας τραγωδίας έχει κάθε φορά τους αριθμούς της. Ο αριθμός των επιζώντων από το νέο ναυάγιο είναι μόνο 26 και ανάμεσά τους δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί… Μια τραγωδία χωρίς θρήνο αφού χάθηκαν ολόκληρες οικογένειες και ούτε ένα παιδί δεν σώθηκε. 35 σοροί, με 11 παιδιά νεκρά, και υπάρχει η πεποίθηση ότι οι νεκροί είναι  πολλοί περισσότεροι από τις μαρτυρίες των επιζώντων. Άνθρωποι που δε μπορείς να τους ψάξεις, ούτε σαν όνομα ούτε σαν οντότητες. Και αυτό είναι μια τραγωδία από μόνο του…» λέει Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7 η Νίνα Γεωργιάδου, μέλος της Ομάδας Στήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Καλύμνου.

«Το email μου βομβαρδίζεται καθημερινά από φωτογραφίες ανθρώπων τους οποίους αναζητούν οι δικοί τους. Μου γράφουν, σαν σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ‘μήπως έφτασε κάποιο πτώμα με τα τάδε χαρακτηριστικά;’. Σας το έχω ξαναπεί, δε μπορούμε πια να το σηκώσουμε αυτό που γίνεται. Έχει αποδομηθεί η ζωή μας, η ψυχολογική μας κατάσταση. Πρόκειται για ένα φρικτό έγκλημα και αυτοί που το προκαλούν έχουν όνομα και ταυτότητα. Και έχει ευθύνη και η, διαχρονικά, δική μας ηγεσία. Δε μπορεί να μην γίνεται το αυτονόητο, μια ασφαλής δίοδος για τους πρόσφυγες. Δε λέω ότι μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, όμως μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον αυτό…».

«Πέρα από όσα τραγικά βιώνουμε πάλι αυτές τις μέρες, μία μεταφράστρια, η Λεϊλά, ήρθε στην Κάλυμνο απεσταλμένη από τη δουλειά της και έψαχνε να βρει μια Νίνα. Εμένα. Η Λεϊλά παντρεύτηκε τον Αμίν ο οποίος ήταν πρόσφυγας εδώ πριν δέκα χρόνια. Και η γυναίκα μου έλεγε ότι δέκα χρόνια τώρα Ο Αμίν μιλάει για τους ανθρώπους που τον στήριξαν…Και αυτό για μας είναι τόσο μεγάλη χαρά» αφηγείται, χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή της, η Νίνα.

«Όπως μας λένε και άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας, οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν και μέσα στο χειμώνα. Οι άνθρωποι δεν έχουν δρόμο γυρισμού, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σ’ αυτό που θεωρούν ότι βρίσκεται μπροστά, κι αυτό μπορεί να είναι ακόμα και ο πάτος της θάλασσας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε όρθιοι. Αυτό που κάνουμε δεν είναι φιλανθρωπία, δεν πιστεύουμε σε μια ζωή με επαιτεία, πιστεύουμε σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αγωνιστικοί και διεκδικητικοί για να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο από αυτή την αθλιότητα που μας καταδίκασαν να ζούμε…».

ΙΝFO:
Η ομάδα έχει ανάγκη και συγκεντρώνει: φόρμες αθλητικές και ισοθερμικά εσώρουχα για γυναίκες και άνδρες.
Μπορείτε να τα στείλετε στη διεύθυνση: ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ τηλ 6993036388, ΚΑΛΥΜΝΟΣ 85200

πηγή: http://www.stokokkino.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!