Η Ελλάδα ικέτις! Οι ουρές της κρίσης είναι εδώ και κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Μέσα σε 20 λεπτά εξαφανίστηκαν τα προϊόντα από τους πάγκους στον Κολωνό. Παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίραζαν δωρεάν τα προϊόντα τους. Σκοτωμός για μια σακούλα κυρίως από ηλικιωμένους με την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια τους. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου από το Reuters.

Χρόνια τώρα από την "εισβολή" της κρίσης στην πατρίδα μας ψάχνουμε κάθε φορά να βρούμε τις λέξεις που θα περιγράφουν εικόνες σαν κι αυτές που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν όσο ο κόσμος πεινάει. Στις σημερινές ουρές στον Κολωνό όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών έστησαν τους πάγκους τους, βρέθηκαν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι με την ζωή χαραγμένη στο πρόσωπό τους με τον πιο σκληρό τρόπο.

Τα χέρια υψωμένα σαν ικεσία, για μια σακούλα κρεμμύδια, πατάτες, πορτοκάλια. Τα χέρια υψωμένα από τη μάνα μας, την γιαγιά μας, τον πατέρα μας, τον παππού μας! Για μια σακούλα. Και η αγωνία στο πρόσωπό τους ζωγραφισμένη. Να προλάβουν να πάρουν. Ανθρωποι φτωχοί. Που αναγκάστηκαν να στηθούν σε ουρές για να πάρουν δωρεάν αυτά που κάποτε θεωρούσαν δεδομένα. Τα καθημερινά δηλαδή.

Οι φωτογραφίες από τον Κολωνό δεν είναι ένα θέμα που θα συζητάμε σήμερα εδώ μεταξύ μας. Θα είναι ένα θέμα που θα κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τις φωτογραφίες του Reuters και μπορεί να μην συγκινήσει κανέναν εκεί έξω αλλά θα πρέπει να προβληματίσει όλους εμάς. Οι ανέξοδες κόντρες στην Βουλή για το Ασφαλιστικό, οι κορώνες για το ποιός νοιάζεται περισσότερο για τους πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων που ζουν με την αγωνία της ημέρας και που δεν έχουν την σιγουριά ότι και αύριο θα είναι το τσουκάλι τους γεμάτο!

φωτο: REUTERS

πηγή: http://www.newsit.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!