Σημαντική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη

Περισσότερο από ό,τι αναμενόταν επιδεινώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο λόγω της απαισιοδοξίας στην βιομηχανία, τον κλάδο των υπηρεσιών και τους καταναλωτές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη η Κομισιόν. 
Η Κομισιόν είπε ότι το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες της ευρωζώνης υποχώρησε στο 105,0 τον Ιανουάριο έναντι του πτωτικά αναθεωρημένου 106,7 τον Δεκέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρή υποχώρηση στο 106,4. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στις επιχειρήσεις υποχώρησε στο 0,29 από το αναθεωρημένο πτωτικά 0,39 τον Δεκέμβριο. Στη βιομηχανία υποχώρησε στο -3,2 από -2,0 και στις υπηρεσίες στο 11,6 από 12,8. Οι δύο κλάδοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα δύο τρίτα του ΑΕΠ της ευρωζώνης.Ο καταναλωτικός δείκτης διαμορφώθηκε στο -6,3 τον Ιανουάριο από -5,7 τον προηγούμενο μήνα.

Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!