Στην Ελβετία, ο κάθε πολίτης θα λαμβάνει € 2.250 τον μήνα. Ακόμη και χωρίς να εργάζεται.

Η Ελβετία έχει «σφραγίσει» τα σύνορά της για τους πρόσφυγες, αλλά, την ίδια στιγμή πρόκειται να ψηφίσει νόμο με τον οποίο θα δίνει εθνικό μισθό σε κάθε Ελβετό – Τι έδειξε η σχετική δημοσκόπηση για την αντίδραση των Ελβετών.

Η πλουσιότερη κατά κεφαλή χώρα για το 2011, η Ελβετία, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες που θα ζητούν άσυλο θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, αφού θα πρέπει να καταβάλουν στο κράτος προσωπικά αντικείμενα αξίας 1.000 ελβετικών φράγκων με στόχο να συμμετέχουν στην συντήρησή τους.

Την ίδια στιγμή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας αποφάσισε να ψηφίσει τον προσεχή Ιούνιο ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο ο κάθε Ελβετός πολίτης, άσχετα αν εργάζεται ή όχι, θα λαμβάνει εθνικό μισθό, ο οποίος θα ανέρχεται στο ποσόν των 2.500 ελβετικών φράγκων τον μήνα (2.253 ευρώ).

Πρόκειται για την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ψηφίσει νόμο για εθνικό μισθό, ένας νόμος που βασίζεται σε πρόταση μιας ομάδας διανοούμενων και που τυγχάνει της αποδοχής, τόσο των αριστερών, όσο και των δεξιών πολιτικών κομμάτων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πράξη την πρόταση των διανοούμενων, αφού η σχετική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Demoscope Institute, κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των Ελβετών δεν θα πάψει να εργάζεται ή να αναζητεί εργασία λόγω της καταβολής του εθνικού μισθού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μόνο το 2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα πάψει να εργάζεται, αν θα λαμβάνει εθνικό μισθό ενώ το 8% δήλωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις εκάστοτε συνθήκες.

Το σχέδιο για καταβολή εθνικού μισθού σε όλους τους Ελβετούς πολίτες αναμένεται να κοστίσει στην κυβέρνηση 208 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα τον χρόνο (187 δισ. ευρώ) και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μελετά και την καταβολή του ποσού των 625 ελβετικών φράγκων, (563 ευρώ) τον μήνα σε κάθε παιδί.

Πηγή: independent.co.uk


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!