Ο χάρτης της ανεργίας στην Ευρώπη- Πώς διαμορφώνεται στους νέους ανά χώρα

Η Ευρώπη είναι κολλημένη σε μια κρίση μεγάλης ανεργίας. Οκτώ χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής ύφεσης, η ανεργία παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνική συνοχή ειδικά στις πιο αδύναμες οικονομίες.

Τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας δείχνουν πως ο μέσος ρυθμός ανεργίας μεταξύ 19 χωρών έπεσε στο 10,4%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2011.

Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια απόσταση που χωρίζει τις ισχυρότερες και τις πιο αδύναμες οικονομίες. Η ανεργία στη Γερμανία έφτασε σε υψηλά επίπεδα τον Δεκέμβριο, στο 4,5%, ενώ στην Ελλάδα φτάνει το 24,5%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η οικονομία της Γερμανίας πηγαίνει σταθερά μπροστά - τα τελευταία έξι χρόνια ανοίγουν 33.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα! Αντιθέτως στην Ελλάδα, το 1/4 του πληθυσμού δεν εργάζεται καθόλου από το 2014. Αδυνατεί δηλαδή να βρει σταθερή δουλειά τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην Ιταλία ο δείκτης ανεργίας παρέμενε στο 11,4% (τέλος Δεκεμβρίου). Όμως ο αριθμός των εργαζομένων Ιταλών έπεσε τον Δεκέμβριο κατά 21.000 συγκριτικά με τον Νοέμβριο - στα μητρώα ανεργίας ανεγράφησαν 18.000 Ιταλοί.

Αλλά πάλι δεν είναι μόνο ο Νότος που υποφέρει... Ο δείκτης ανεργίας της Φινλανδίας ανέβηκε κατά 0,4% στο 9,2% του πληθυσμού της χώρας στο τέλος του 2015. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό για τη Φιλανδία από το 1998, την προ-ευρώ εποχή δηλαδή. Η χώρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς μελετητές είναι ο «νέος ασθενής» της Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται πως σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ, η ανεργία ως το 2020 θα έχει πέσει στο 9% στις χώρες της Ευρωζώνης. Αλλά το χειρότερο όταν μιλάμε για ανεργία είναι τα ποσοστά των νέων χωρίς δουλειά στην περιφέρεια του Νότου. Τα ποσοστά εδώ παραμένουν κολλημένα στο 50% του πληθυσμού της Ισπανίας και της Ελλάδας, ενώ ο μέσος όρος σε όλη την Ευρωζώνη είναι 22%.

Η ανεργία στους νέους

πηγή: http://www.enikonomia.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!