Συνάντηση: Η Ιταλία καλεί τις ιδρυτικές χώρες της ΕΕ για επανεκκίνηση της Ευρώπης

Η Ιταλία προσκάλεσε την Τρίτη στη Ρώμη τις έξι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία), η οποία μετεξελίχθηκε στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιδίωξη να υπάρξει μια συμφωνία για την επανεκκίνηση, από τώρα και μέχρι τον επόμενο χρόνο, του ευρωπαϊκού σχεδίου, που πλέον με τις πολιτικές που εφαρμόζονται κινδυνεύει με διάλυση.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι κάλεσε τους ομόλογούς του της «Ευρώπης των Έξι» να συναντηθούν στη Ρώμη για ένα δείπνο εργασίας, που «θα αποτελέσει την αφετηρία ενός κοινού στοχασμού για το πως θα ενισχύσουμε την ΕΕ ξεκινώντας από τις κυριότερες προκλήσεις που η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο – πρόσκληση, οι υπουργοί θα μιλήσουν για «το μέλλον της Ευρώπης και τις προοπτικές επανεκκίνησης της διαδικασίας ολοκλήρωσης».

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επαναλαμβάνει: Αυτή η Ευρώπη δεν λειτουργεί πια και, αν δεν αλλάξει, θα εξαφανιστεί, παρασυρόμενη από το κύμα του λαϊκισμού που εξακολουθεί να διογκώνεται, μεταξύ άλλων και στην ιταλική χερσόνησο.

Σημειώνεται πως η Ιταλική κοινή γνώμη, αν και τασσόταν για πολλά χρόνια υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την αρνείται σήμερα, έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης και ισχνής ανάπτυξης. Θα πρέπει, ως εκ τούτου, να κινηθούμε και γρήγορα, σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό, που έχει κάνει την αέναη κίνηση ένα από τα πιστεύω του στην πολιτική.

«Έχει έρθει η στιγμή να ανοίξουμε μια δημόσια συζήτηση για το πώς λειτουργεί σήμερα η ΕΕ και πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα», συνοψίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιταλός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Σάντρο Γκόζι, που πρόσκειται στον Ρέντσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!