«Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι Λειτουργίας του Υδατοδρομίου Παξών»

Ένα βήμα πριν την αδειοδότηση του δεύτερου Υδατοδρομίου στην Ελλάδα, μετά της Κέρκυρας, βρίσκονται οι Παξοί καθώς υπεγράφη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για το «Υδατοδρόμιο Παξών».

Η συγκεκριμένη Περιβαλλοντική Αδειοδότηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς το «Υδατοδρόμιο Παξών» θα λειτουργεί εντός της ζώνης του Λιμένα Γάιου που είναι περιοχή Natura 2000, Τόπος Κοινοτικής Σημασίας, καθορισμένη ως Ειδική Ζώνη διατήρησης (ΕΖΔ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3937/2011 περί Βιοποικιλότητας.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, υπό την ηγεσία του Υπουργού κύριου Παναγιώτη Σκουρλέτη, έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στο εγχείρημα «αδειοδοτήσεις Υδατοδρομίων» συντονίζοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εγκρίνονται, με την πιστή τήρηση της νομοθεσίας αλλά χωρίς καθυστερήσεις, οι Περιβαλλοντικοί Όροι των Υδατοδρομίων.

Με αφορμή την υπογραφή της ΑΕΠΟ του «Υδατοδρομίου Παξών» η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ πραγματοποίησε συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κύριος Παναγιώτης Σκουρλέτης δήλωσε: “Στόχος μας είναι την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν να έχει δημιουργηθεί ένα αρχικό δίκτυο υδατοδρομίων που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στη διασύνδεση μικρών και απομονωμένων νησιών και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων για τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί τα σχετικά αιτήματα και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα. Ήδη έχει λάβει άδεια λειτουργίας το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, ενώ έχουν λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση τα υδατοδρόμια της Αγίας Μαρίνας Γραμματικού, της Σκύρου, της Αλονήσου και των Παξών, και σύντομα θα λάβουν τα υδατοδρομία Θεσσαλονίκης, Βόλου, Σκοπέλου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης.”

Η Άδεια του Υδατοδρομίου Παξών θα ανήκει στην ιδιοκτησία του «Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας A.E» ενώ Φορέας λειτουργίας θα είναι η  “Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ” μικτή εταιρεία με εταίρους τον «Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε» και την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ».

Από την πλευρά της Αναδόχου εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρομία» ο Πρόεδρος κ. Γκόβας δήλωσε σχετικά: “Τογεγονός ότι το Υδατοδρόμιο Παξών εγκρίθηκε να λειτουργεί εντός περιοχής Natura 2000 αποδεικνύει ότι τα υδροπλάνα είναι από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς. Αυτή η επιστημονική τεκμηρίωση αποτελεί σημείο αναφοράς που θα βοηθήσει να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις και να επιταχυνθούν οι Περιβαλλοντικές εγκρίσεις όλων των, υπό αδειοδότηση, Υδατοδρομίων. Έτσι θα έρθει πιο κοντά ο στόχος δημιουργίας επαρκούς δικτύου Υδατοδρομίων, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα επιτρέψει τη βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων στην Ελλάδα”.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!