«Υποπτη» ρύθμιση για τις καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων

Στην αποβολή των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων από το σύστημα της εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων προχωρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Συστήματα εγγύησης καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, η συγκεκριμένη διάταξη δίνει τη δυνατότητα «κουρέματος» και μάλιστα από το πρώτο ευρώ σε βάρος των καταθέσεων που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι οργανισμοί. Πρόκειται για την άρση ακόμα και της ελάχιστης παρεχόμενης προστασίας που προβλέπεται μέσω του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων. Επιπλέον, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, το όριο της προστασίας των 100.000 ευρώ αφορά το ανώτατο όριο κάλυψης του συνόλου των καταθέσεων κάθε καταθέτη ανά τράπεζα και όχι ανά τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από το όριο προστασίας εξαιρούνται, ανάμεσα σε άλλες, οι καταθέσεις των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, φορέων του δημόσιου τομέα, οργανισμών συλλογικών επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια), ασφαλιστικών επιχειρήσεων κ.ά.

πηγή: https://www.alfavita.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!