Επικίνδυνη η πολιτική στην υγεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους Έλληνες.

Ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις» όπου μόνο ως επικίνδυνη για την υγεία των Νησιωτών αλλά και των Ελλήνων, μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Συγκεκριμένα:

-      Μεταφέρεται το λειτουργικό κόστος των δημόσιων Μονάδων Υγείας στην Τοπική αυτοδιοίκηση.  Αυτό συμβαίνειτην στιγμή που η χρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται (-60%), το ίδιο και η χρηματοδότηση συνολικά στην Υγεία.

Αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα, με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κεντρική Κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης.

-      Καταργεί το υποχρεωτικό της θητείας των αγροτικών ιατρών που μόλις πριν λίγους μήνες άρχιζε να αποδίδει καρπούς. Αυτό αποδεικνύεται από την στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων που για αρκετά χρόνια παρέμεναν στα αζήτητα (βλ. Περιφερειακό Ιατρείο Ολύμπου Καρπάθου και αλλού).

-      Δημιουργεί 2 νέους θεσμούς, τον «Διαμεσολαβητή Υγείας (Δ.Υ.)» και τον Συντονιστή Υπηρεσιών Υγείας (Σ.Υ.Υ.) για ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Πρόκειται για μια νέα μορφή μετακλητών υπαλλήλων για να ελέγχουν το έργο των ιατρών, αυξάνοντας παράλληλα τον κομματικό τους στρατό. Αντί να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση τα υπάρχοντα συστήματα έλεγχου που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, εφευρίσκει νέες μεθόδους διορισμών των δικών της παιδιών.

-      Εξαιρεί μη κερδοσκοπικούς φορείς προνοιακού χαρακτήρα από το clawback & Rebate. Να θυμίσουμε πως με την μέθοδο αυτή έχει κατακρεουργήσει όλους τους εργαστηριακούς αυτοαπασχολούμενους ιατρούς. Έμμεσα, δηλαδή, κατηγορεί τον ιδιωτικό τομέα για  κατάχρηση εξετάσεων και υπερσυνταγογράφησης, και παράλληλα εξαιρεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της υγείας, δεν συνδιαλέγεται, είναι απομονωμένη  και  δημιουργεί δομές με ψηφοθηρικές και μόνο βλέψεις.

Για τον τομέα Υγείας

Της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης 

Παθολόγος


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!