Η Ύπατη Αρμοστεία διευρύνει την υποστήριξή της στην προσωρινή φιλοξενία των νεοαφιχθέντων στην Κάλυμνο και την καταγραφή τους στην Κω

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην Ελλάδα διεύρυνε την υποστήριξή της στην προσωρινή φιλοξενία των νεοαφιχθέντων στην Κάλυμνο, με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων υγιεινής στο λιμάνι του νησιού. Στην Κω, το τοπικό γραφείο της Υ.Α. επίσης διεύρυνε την υποστήριξή του στη διαδικασία καταγραφής των νεοαφιχθέντων, παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό στις Αστυνομικές Αρχές.

Στην Κάλυμνο, η Υ.Α. εγκαινίασε την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, ένα νέο χώρο με εγκαταστάσεις υγιεινής για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι, μέχρι την έκδοση των απαιτούμενων διοικητικών εγγράφων τους. Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι επίσης κατάλληλες για άτομα με ειδικές ανάγκες, κατασκευάστηκαν με τη συνδρομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Samaritan’sPurse.

Αυτή η οργάνωση-εταίρος της Υ.Α. επίσης συνέβαλε στην ανακαίνιση της Σχολής Δυτών Καλύμνου, η οποία είχε υποστεί περιορισμένες φθορές μετά τη χρήση της ως χώρου προσωρινής φιλοξενίας των νεοαφιχθέντων στο νησί. Την Παρασκευή, η Υ.Α. παρέδωσε το ανακαινισμένο κτήριο της Σχολής Δυτών στις Λιμενικές Αρχές.

Στην Κω, το Γραφείο της Υ.Α. οργάνωσε το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, μια μικρή τελετή για την παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μια συσκευή λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, webcams, πολυμηχανήματα εκτύπωσης, εξαρτήματα καλωδίωσης και αναλώσιμα είδη για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η παροχή του εξοπλισμού έγινε σε συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και πόρους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από τις Επείγουσες Δράσεις του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας - 2015.

«Σε μια κοινή προσπάθεια με τις ελληνικές Αρχές, η Ύπατη Αρμοστεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ανταπόκριση για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Κω, και να εξασφαλίσει την εύρεση και εφαρμογή αποτελεσματικών λύσεων, προς το συμφέρον των κατοίκων του νησιού, του τουριστικού του χαρακτήρα και των προσφύγων», σημείωσε ο Marco Procaccini, επικεφαλής του Γραφείου της Υ.Α. στην Κω.

Η Υ.Α. ήδη προσφέρει υποστήριξη στην καταγραφή των νεοαφιχθέντων, παρέχοντάς τους πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Επίσης, συμμετέχει στον εντοπισμό και την παραπομπή ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων παιδιών, των ατόμων με αναπηρία και των επιζώντων ναυαγίων. Παράλληλα, η Υ.Α. παρέχει διερμηνείς για να διευκολύνει την πρόσβαση των προσφύγων σε υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!