Ευρωκοινοβούλιο: Σύναξη οργανώσεων που προωθούν αλυτρωτικές θέσεις κατά Ελλάδος

Δεδομένης της συγκυρίας, εύλογα ερωτήματα προκαλεί η «ανοχή» του Ευρωκοινοβουλίου, να παραχωρήσει φιλόξενο χώρο, αύριο στις τρείς το απόγευμα ώρα Βρυξελλών, εντός των κτιρίων του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η Ελευθερία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη» (Freedom of Association in Greece. A loophole in European Minority Standards), στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι οργανώσεων, οι οποίες προωθούν αλυτρωτικές θέσεις κατά της Ελλάδας, όπως η «Μακεδονική Μορφωτική και Πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας» και η οργάνωση «Ουράνιο Τόξο».

Την εκδήλωση χαρακτήρισαν «ανιστόρητη και με αλυτρωτικό περιεχόμενο», με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, οι έλληνες ευρωβουλευτές Ευα Καϊλή ( «Ελιά») και Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) ενώ, σιγήν ιχθύος τήρησαν ολοι οι υπόλοιποι έλληνες ευρωβουλευτές.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Reporter.gr, τόσον η προσεκτικά ενορχηστρωμένη προβολή της εν λόγω εκδήλωσης μέσα στην «καρδιά» του Ευρωκοινοβουλίου, όσον και οι συμμετέχοντες φορείς, δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες ότι, μεσούσης της προσφυγικής κρίσης και με ορατό τον κίνδυνο διπλωματικής, αν μη τι άλλο, σύγκρουσης Ελλάδος και ΠΓΔΜ, επιδιώκεται επαναφορά του σχεδίου που, από το 2008, έχει τεθεί σε εφαρμογή, για την ακύρωση της Συνθήκης της Λωζάνης και την αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ως τουρκικής αλλά και την αναγνώριση της ύπαρξης «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
Στους επίσημους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης περιλαμβάνεται ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κομματος (Χριστιαvoδημoκράτες) Csaba Sógor, η Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) και ο Οργανισμός των μη εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO).
Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών στην Ευρωβουλή, ο Φιλανδός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Νιλς Τόρβαντς, ο γνωστός Παναγιώτης Δημητράς, του στερούμενου άλλης δραστηριότητας «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» και η Ευγενία Νατσουλίδου, ιδρυτής της Κίνησης «Μακεδονική Παιδεία και Πολιτισμός» της Εδεσσας.
Στην σύναξη αυτή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συγκεντρωθούν πολιτικοί, εκπρόσωποι των μειονοτήτων και της κοινωνίας των πολιτών, για να συζητήσουν, όπως υποστηρίζεται, «τα εμπόδια που προβάλλει η Ελλάδα στην αναγνώριση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι σε τουρκικές και μακεδονικές μειονοτικές ενώσεις στην Ελλάδα».
Εικάζεται ότι, πέραν από την επιστολή διαμαρτυρίας των δύο ελλήνων ευρωβουλευτών, το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό για να…μην ασχοληθεί διόλου ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.

Νίκος Ρούσσης
Πηγή: reporter.gr

 

1 Σχόλιο

Πετράκος Γρηγόριος

Κυριακή, 06 Μαρ 2016 - 19:43:53

Μισές αλήθειες λέτε ... διαμαρτυρήθηκαν ακόμα πιο έντονα οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα μέσα στην αίθουσα, απειλούμενοι με εκδίωξή τους από την αίθουσα μέσω της ασφάλειας του κτιρίου
Ιδού και το βίντεο προς απόδειξη:
https://www.youtube.com/watch?v=OK7lY51ydAg


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!