Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέρ των Σκοπίων για τα επεισόδια στην Ειδομένη

Oυάσιγκτον, Του Θανάση Κ.Τσίτσα. “Απαράδεκτη” χαρακτήρισε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την χρήση βίας από τους πρόσφυγες σχολιάζοντας στον Real.gr τα επεισόδια που διαδραματίζονται στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επί της ουσίας υπερασπίζεται την στάση της ΠΓΔΜ απέναντι στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες καθώς κινείται στο σκεπτικό οτι κάθε χώρα έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορα της συμπεριλαμβανομένου και της εισόδου ατόμων στο έδαφος της, αλλά παραβλέπει την χρήση δακρυγόνων και κροτίδων σε ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά.

Το σχόλιο του αξιωματούχου του Στειτ Ντιπάρτμεντ έχει ως εξής: 

“Έχουμε δει τις αναφορές από τη Μακεδονία και την Ελλάδα. Συνεχίζουμε να τονίζουμε ότι μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη απάντηση στις προσφυγικές και μεταναστευτικές προκλήσεις που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη είναι απαραίτητη.
Τούτου λεχθέντος, η χρήση βίας από τους διαδηλωτές σ' αυτήν την κατάσταση ήταν απαράδεκτη.

Όπως έχουμε ξαναπεί, κάθε έθνος έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να ελέγχει το έδαφος του, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης των ατόμων που επιθυμούν να εισέλθουν τους.

Ωστόσο, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη για να διασφαλίσουν ότι οι κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής είναι σε θέση να διευκολύνουν την κατάλληλη βοήθεια και την παροχή προστασίας σε όσους έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων γυναικών και των παιδιών. Τέτοιος εέγχος (screening) είναι ένα αναγκαίο σημαντικό βήμα για να καθοριστεί αν οι μετανάστες δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Είναι επίσης απαραίτητο οι κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση των περιστατικών κακοποίησης των μεταναστών και των προσφύγων που συμβαίνουν κατά μήκος της διαδρομής της μετανάστευσης μέσα στην περιοχή.

Συνεχίζουμε επίσης να τονίζουμε ότι πολλοί από αυτούς τους μετανάστες έχουν ξεφύγει από δραματικές συγκρούσεις και ζητούν προστασία γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα εν μέσω πίεσης των χωρών να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων τους”.

πηγή: http://www.euro2day.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!