Άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ολλανδία

Μέρος της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας της Ολλανδίας προς την Ελλάδα παραδόθηκε στη χώρα μας την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Κατέφθασε με στρατιωτικό αεροσκάφος της Ολλανδικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την άφιξη της αποστολής η οποία δρομολογήθηκε μετά τη δεύτερη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, στις 29 Φεβρουαρίου 2016, υποδέχτηκαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο Πρέσβης του Βασιλείου της Ολλανδίας  CasparVeldkamp.

Η βοήθεια περιλαμβάνει 300 πτυσσόμενα κρεβάτια, 1000 μαξιλάρια, 4.600 υπνόσακους, 1.000 θερμικές κουβέρτες και 2.350 είδη προσωπικής υγιεινής. Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω είδη αποτελούν μέρος μόνο της σημαντικής προσφοράς της Ολλανδίας προς την Χώρα μας καθώς συνολικά έχει ήδη προσφέρει 12 οχήματα μεταφοράς προσώπων (minivan) και 92 γεννήτριες, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται και η άφιξη άλλων έξι οχημάτων.

Η Ολλανδία, στο πλαίσιο άσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, ανταποκρίνεται για δεύτερη φορά στο ελληνικό αίτημα με αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ολλανδός Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον  συντονισμό της επιχείρησης και ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την επιτυχή έκβασή της, δεδομένου του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την εκδήλωση της δεύτερης προσφοράς εκ μέρους της Ολλανδίας, έως την πραγματοποίηση της αποστολής. Ο κ. Καπάκης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την προσφορά του ολλανδικού λαού και την αλληλέγγυα στάση που εκδηλώνεται μέσω αυτής.

Τα υλικά τα οποία καταφθάνουν στη Χώρα μας ως μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας των κρατών μελών που έως σήμερα έχουν ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρονται απρόσκοπτα προς τους τελικούς αποδέκτες με σκοπό την εξυπηρέτηση και εύρυθμη λειτουργία των δομών υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!