Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Μ΄αυτά  τα λόγια  ο Κολοκοτρώνης περιγράφει  τη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα  των αγωνιστών του ΄21 που με μοναδικό όπλο  την αγάπη τους για την πατρίδα και τον αδάμαστο πόθο τους για λευτεριά , ξεσηκώθηκαν  ενάντια σ΄ένα πανίσχυρο κατακτητή, που τους καταδυνάστευε 400 ολόκληρα χρόνια,  διεκδίκησαν και πήραν πίσω τον τόπο τους, τη ζωή τους , τη λευτεριά τους. 

Στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου θα λάβουν  χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις  στην πόλη της Καλύμνου :

                     

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΑ. Γενικός Σημαιοστολισμός από 8ης πρωϊνής ώρας της  24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι.

Β. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης , 24ης και  25ης Μαρτίου 2016.

                                     

 ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 

΄Ωρα 12.00  : Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον στην κεντρική πλατεία, από μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και Οδηγούς ,  Λύκειο Ελληνίδων , Αναγνωστήριο «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ».

 

΄Ωρα 19.30 :Το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας,  στο ισόγειο  του   Πνευματικού Κέντρου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

- Ομιλία  με θέμα: «Γιατροί και Ιατρική στην Επανάσταση του 1821».

Ομιλητής θα είναι ο κ. Λάζαρος Βλαδίμηρος , μαιευτήρας –γυναικολόγος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Μουσικό μέρος  από μουσικό σύνολο , υπό τη διεύθυνση  του μουσικού  κ. Γεωργίου  Καραφύλλη.

                              

                         

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

΄Ωρα  08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας  στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42  Σ.Ε. Καλύμνου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.

                                                                                                                

΄Ωρα 10.25: Προσέλευση των Επισήμων.

 

΄Ωρα 10.30 : Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λέρου – Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. κ. Παϊσίου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από  την κ. Φαρμάκη Αικατερίνη, δασκάλα  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως   Καλύμνου.

 

΄Ωρα 11.00: Παράταξη Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο του Λιμεναρχείου, κατά τη σειρά  αποχώρησης των  τμημάτων. (Εκκίνηση από το Ξεν. Ολυμπίκ  – Τερματισμός τμημάτων στο Δημαρχείο).

 Ώρα 11.15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στην κεντρική πλατεία παρουσία των Αρχών και του Λαού. Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσουν άγημα του Στρατού  και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.

 

΄Ωρα 11.30  Παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης,  των Οδηγών και Προσκόπων, τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, του Λυκείου  Ελληνίδων καθώς και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου.

 

Στην ανωτέρω επίσημη δοξολογία και λοιπές εκδηλώσεις του προγράμματος παρακαλούνται να παραστούν:                                                                                                 

Ο Λαός της Καλύμνου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος , οι Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο Δήμαρχος Καλυμνίων,  ο Διοικητής του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Ειρηνοδίκης, πρώην Βουλευτές, πρώην και τέως Δήμαρχοι, ο Δ/της του Τ.Ε. Καλύμνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο Λιμενάρχης, ο Αερολιμενάρχης,  οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, εκπρόσωποι Πολιτικών Παρατάξεων, οι Προϊστάμενοι των ΝΠΔΔ και ΙΔ., Οργανισμών, Τραπεζών, ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Α.Ν., ο εκπρόσωπος του ΠΕΑΕΑ, ο εκπρόσωπος ΠΣ-ΠΕΣΜΑ, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, οι ΄Εφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι των Δ.Σ. Συλλόγων, Σωματείων, των Επαγγελματικών  Οργανώσεων και  εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Τελετάρχης ορίζεται : ο κ. Διακομιχάλης Βασίλειος , δημοτικός υπάλληλος.

Βοηθός Τελετάρχη    : ο κ. Χαλιπήλιας Ιωάννης, δημοτικός υπάλληλος. 

 

Τα σχετικά με την εκκλησιαστική τελετή παρακαλείται να επιμεληθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Για την τήρηση της τάξης στο χώρο έξω από τον ναό, παρακαλείται να φροντίσει το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων και παρέλασης το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

 

΄Ωρα 18.00 Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42   Σ.Ε. Καλύμνου και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 

Ε.Π.

Ο   ΕΠΑΡΧΟΣ

 

ΘΕΜΕΛΑΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!